DA NE BUDE KAJANJA: Izbegnite greške prilikom kupovine farmerica

Da li znate nekoga ko ne nosi farmerice? Ako je i tako, definitivno su (ili ste) u manjini. Ovaj mnogima omiljeni modni komad savršen je za kombinovanje i gotovo je pogodan za sve prilike. Međutim, iako su ukusi različiti i svako ima onaj jedan model koji mu najbolje stoji, greške prilikom kupovine farmerica su toliko česte, skoro kao i njihova primena.

Potraga za savršenim farmerkama može biti mukotrpna i duga, a na kraju opet možete biti nezadovoljni rezultatom. Zato vam danas donosimo nekoliko saveta koji će vam pomoći u odabiru pravog modela koji ćete nositi godinama.

Birate samo jedan model farmerica

Uvek birate farmerke visokog struka ili one široke? Zašto ne biste isprobali model do zgloba ili zvoncare koje su ponovo u modi? Možda ćete shvatiti da veoma laskaju vašoj figuri.

Ne znate koji broj nosite

Poslednji put kada ste kupovali farmerke nosili ste broj 38, ali odjednom ne možete da obučete ni broj 42? Nema razloga za frustraciju. Svaki brend ima svoj sistem označavanja brojeva, ono što je u jednom broj 38 kod drugih je 40, pa i 42. Zato, ne razmišljajte o brojevima, već ih isprobavajte i ignorišite ono što piše na etiketi.

Probate ih na silu

Užasava vas sama pomisao da isprobavate garderobu? Niste jedini. Međutim, kada pričamo o farmericama nema druge. Ne isplati vam se ni da žurite, pa u dva minuta probate da pogodite da li vam odgovaraju. Prošetajte nekoliko metara u njima, čučnite, sedite da vidite da li se rastežu i da li je materijal udoban…

Ne vodite računa o ostatku modne kombinacije

Kada kupujete farmerke uglavnom razmišljate o tome kako vam stoje, ali ne i kako se slažu s ostatkom odeće i obuće koje nosite. Ako planirate da farmerice nosite na štikle, probajte ih uz nijh. Ako vam pola ormana zauzimaju veliki široki džemperi, potražite po radnji neki sa kojim ćete videti kako izgledaju.

Ne vodite računa kako vam stoje pozadi

Ako spadate u grupu onih koji se u kabini za isprobavanje ogledaju samo spreda, podsećamo vas da bacite pogled i kako vam farmerke stoje na guzi. Neka vas najbolja drugarica sa kojom ste krenuli u šoping slika ili se sami fotkajte kako biste videli kako vam zapravo stoje sa svih strana.

Ne vodite računa o džepovima

Veličina džepova na pozadini i njihovo pozicioniranje su i te kako bitni jer guzu mogu vizualno da povećaju, podignu, smanje.

Ne obraćate pažnju na nijansu

Ako želite da vam noge izgledaju vitkije, nosite farmerke od tamnijeg teksasa. Mršavice će izgledati sjajno u ispranim modelima, kao i onima s iscepanim detaljima.

Visina struka

Farmerice visokog struka fokus stavljaju na bokove i bedra, pa ako ne želite da naglasite taj deo svog tela odaberite one srednje visokog struka.

Materijal vam je nebitan

Kako će se farmerke ponašati kad se operu prvenstveno zavisi od kvaliteta materijala. One s visokim procentom pamuka brže će se skupiti od onih s višim procentom elastina i trebaće malo nošenja da se razvuku i prilagode telu.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

džepovifarmericefarmerkegreškematerijalmodamodel farmericamodna kombinacijanijansaobućaodećatamniji teksasvelicinavisina struka