TRAJAO SEDAM SATI: U Australiji organizovan let bez cilja za putnike kojima nedostaje doživljaj letenja

Vodeća australijska aviokompanija "Qantas" u subotu je organizovala sedmosatni kružni let iznad kontinenta za putnike kojima nedostaje doživljaj letenja.

U Australiji je zbog pandemije koronavirusa avionski saobraćaj gotovo obustavljen. Subotnji let bio je posebno živopisan put bez cilja.

U avionu Boeing 787-9 Dreamliner, koji je poleteo sa sidnejskog aerodroma "Kingsford Smith" u subotu, bilo je samo 150 putnika.

Qantas je ležerno putovanje nazvao "jedinstvenim letom vazdušnog turizma nad nekim od najpoznatijih australijskih odredišta".

Celodnevni izlet - u širokotrupnom avionu koji je obično namenjen međunarodnim letovima na velike daljine - sastoji se od više letova na maloj visini nad ključnim mestima duž obala Novog Južnog Velsa i Kvinslenda, kao i Ulurua na severnoj teritoriji.

Put je posada aviona isplanirala "kako bi prikazala jedinstveni australijski krajolik iz drugačije perspektive i bez potrebe da se brine o kontinuiranom zatvaranju granica", navodi "Qantas".

Kapetan Aleks Paserini rekao je da letačke posade često prelaze ove znamenitosti kao deo uobičajenog leta na visini od 10,7 kilometara, a sada se tokom živopisnog leta avion spušta na 1219.

- Usmerićemo avion tako da putnici s obe strane imaju sjajan pogled, posebno na Uluru nakon što smo dobili posebno odobrenje za prelet. Biće to zaista poseban dan i uzbuđeni smo što smo se ponovno vratili u vazduh - rekao je.

Flota australijske aviokompanije "Great Southern Land" (Velika južna zemlja) takođe će leteti iznad Velikog koralnog grebena i luke Sidnej pre nego što završi let tamo gde je i počeo.

Izvor: B92/Hina
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

aerodromaviokompanijaavionavionski saobraćajkoronaviruskružni letletlet bez ciljaletenjePutnicisidneju Australiji