SEĆAM SE MIRISA SPALJENOG MESA, ŽENE SU ME DRŽALE DOK SU ME SKIDALI: Unuka Jelisavete Karađorđević iskreno o paklu koji je preživela u kandžama sekte

Unuka srpske princeze Jelisavete Karađorđević, Indija Oksenberg prošla je kroz turbulentan period, kada je bila u kandžama okrutne sekte. Ona je zajedno sa majkom Katarinom snimila specijalni dokumentarac za magazin "People" u kome su se zajedno prisetile teškog isksutva.

Indija se prvo prisetila mučne noći u januaru 2016. godine. Do tada je bila duboko u žaru kulta Nxivm, kada joj je data zapovest da skine odeću i sa još nekoliko žena uđe u sobu koja je imala sto.

- Imala sam dve žene koje su me držale za ruke i stopala kako se ne bih zgrčila - rekla je Indija.

Tamo je držana, a zatim žigosana inicijalima Kita Ranijea, vođe sada zloglasnog Nxivm-a (Nekseuma), koji su njujorški tužioci opisali kao "kult“.

- Sećam se mirisa spaljenog mesa. Sećam se da sam plakala, ali ne zbog bola. Već zbog toga što nisam imala izbora da kažem ne.

U to vreme, Indiji i ostalim ženama rečeno je da je brend "simbol elemenata". Do tog trenutka, nakon pet godina indoktrinacije Nxivm-om, koji se nazivao organizacijom samopomoći, Indija je izgubila sposobnost samostalnog razmišljanja. Indija je takođe po prvi put iznela zastrašujuće detalje o tome kako su je namamili, isprali mozak, ucenili i terali na intimne odnose sa Raniereom.

- Jedna od mojih prvih komandi bila je zavođenje Kita. Rečeno mi je da je to zadatak da se osećam manje ranjivo.

Posle dve godine intenzivne terapije Indija poručuje:

- Ljudi pitaju kako se to moglo dogoditi, ali to se ne dešava odmah. To je polako kapanje indoktrinacije.

Upravo je Katarina, Indijina mama, bila prva koja je još 2017. godine izašla u javnost sa svojom borbom za spas ćerke. U intervjuima za Njujork Tajms i "People", Katarina se oglasila da bi ljude alarmirala o prevarantskom kultu.

- Bila sam na smrt uplašena, ali mi to nije bilo važno. Znala sam protiv čega se borim. Znala sam da se niko nije usudio učiniti ono što radim jer ih je ovaj kult finansijski uništio. A ja sam morala da spasim svoju ćerku.

Indija se odmah nadovezala:

- Ne mogu rečima da opišem koliko sam zahvalna na tome. Jer istina je da nisam videla budućnost za sebe dok sam bila tamo. Bila sam zaista posvećena tome da budem u tom kultu zauvek, na neodređeno vreme - rekla je i dodala:

- Mislim da niko ne misli da bi mogao izgubiti život, ali i dalje biti ovde. Ali stvarnost je takva da mi je ova grupa otela život. I činjenica da imam drugu priliku da zapravo samo imam svoj život i budem poput normalne 29-godišnjakinje, koja nije sve izgubila, koja nije jedna od onih žena koja će provesti ostatak svog života ili u zatvoru ili u kućnom pritvoru ili sa pečatom Kita Ranierea - izvanredna je za mene da moram ovo da imam. I to je zahvaljujući tome što je moja mama uradila.

Izvor: Blic.rs
Foto: Peopletv.com - YouTube/PrintScreen

indija oksenbergjelisaveta karađorđevićkatarina oksenbergsekta