Inter slavio u Firenci, Đenovi pripao gradski derbi

BEOGRAD, 16. februara 2011. (Beta) - Fudbaleri Intera pobedili su u Firenci domaću Fiorentinu sa 2:1 u zaostaloj utakmici 17. kola Serije A.

Gosti su do prednosti došli autogolom Mikelea Kamporezea u šestom minutu.

Izjednačio je Manuel Paskval u 33, a pobedu aktuelnom prvaku Italije doneo je Đampaolo Pacini u 61. minutu.

Raspoložen za igru u timu Intera bio je kapiten reprezentacije Srbije, Dejan Stanković, koji je učestvovao u akciji kod vodećeg gola gostiju.

Na suprotnoj strani, u ekipi Siniše Mihajlovića, šansu od 25. minuta dobio je Adem Ljajić umesto povređenog Maria Santane.

Prvu priliku na utakmici imao je Dejan Stanković u petom minutu, ali je neprecizno šutirao.

Već u sledećem napadu Stanković je dobro uočio Samjuela Etoa na desnoj strani, ćiji je centaršut po zemlji prema Paciniju u gol svoje ekipe skrenuo Mišel Kamporeze.

Pogodak gostiju uticao je na igrače Fiorentine da zaigraju ofanzivnije i posle nekoliko prilika u kojima se našao Adrijan Mutu usledilo je izjednačenje.

U 33. minutu Manuel Paskval centrirao je sa leve strane, a Alberto Đilardino bio brži od Ivana Kordobe. Napadač ljubičastih, međutim, nije dodirnuo loptu, ali je uspeo da zbuni Žulija Cesara koji nije stigao da reaguje.

U poslednjem minutu prvog dela utakmice obe ekipe imale su po jednu šansu. U šesnaestercu Fiorentine neprecizan je bio Majkon, posle proigravanja petom Pacinija, dok je na suprotnoj strani Ljajić nakon odličnog driblinga snažno šutirao, a dobro je reagovao Brazilac na golu Intera, Žulio Cesar.

Drugo poluvreme takođe je donelo uzbuđenja pred oba gola, ali se zatresla samo mreža Fiorentine.


Inter je pobedom preskočio Lacio na trećem mestu tabele i sada ima 47 bodova, pet manje od vodećeg Milana, dok je Fiorentina ostala na poziciji broj deset sa 32 boda.

Večeras su zaostali meč 17. kola igrali i gradski rivali Sampdorija i Đenova. Susret na stadionu Luiđi Feraris završen je pobedom Đenove od 1:0.

Jedini gol na tom meču postigao je Rafinja na asistenciju Sebastijana Palasija u 55. minutu.

Đenova je sada 11. na tabeli Serije A, sa istim brojem bodova kao Fiorentina, dok Sampdorija zauzima 13. mesto sa 30 bodova.