Rambo Amadeus savetuje mlade

Rambo Amadeus je sa Vladimirom Jankovićem, inženjerom elektrotehnike iz Centra za promovisanje, razvoj i primenu obnovljivih izvora energije „Centrala”, pokušao da savetuje mlade ljude kako da se bore protiv promenljivih uslova i globalnih katastrofa koje nam prete.

"Obrazujte se, čitajte. Umetnost neka vam bude samo hobi. To vam kažem kao neko ko je uspeo u tom svetu. Mene duša boli što sam godine proveo proizvodeći neke budalaštine, da bi mi se omladina divila, a zaboravio na činjenicu da sam kao klinac pobeđivao na takmičenjima iz matematike i fizike i na ko zna koji način mogao da doprinesem društvu", rekao je Rambo.

Gosti na tribini su srednjoškolcima savetovali da ne čekaju da im prilike padnu s neba, nego da ih sami stvore.

"Najopasnije za vas je da gubite vreme, padnete u depresiju i čekate da vam prilika padne s neba. Kako vreme napreduje, sve manje će biti važno šta ste završili, a sve više šta stvarno znate da radite, čime ste stvarno ovladali", rekao je Antonije Pušić.

On kaže “da će se sav novac vrteti oko energije i proizvodnje hrane” i savetuje mladima da ne dozvole roditeljima da prodaju zemlju koju imaju jer će im itekako zatrebati. Pušten je i kratki film, koji prikazuje kako su Rambo i Janković u napuštenom selu na Goliji uspeli sebi da stvore uslove za život.

Srednjoškolci su aktivno učestvovali u diskusiji, a Rambo Amadeus i Vladimir Janković su im na licu mesta ispekli i poslužili hleb, zdraviji i jefiniji od kupovnog. Takođe, mladi ljudi imali su priliku da čuju razne zanimljivosti iz sveta nauke i ekologije.

Izvor: 24sata.rs