#FoodPlanet2020 - Indonezija predstavila kulturu i nacionalnu kuhinju

Četvrti po redu festival nacionalnih kuhinja „Food Planet“, kојi оrgаnizuјe Udruženje građana “Srcem za sve”, u saradnji sa kоmpаniјama “Color Media Communications”  i  “Ninamedia”, a uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za privredu, otvoren je 10. oktobra na platou isped Sportsko-poslovnog centra Vojvodine u Novom Sadu.

Da li znate da je Indonežanska tradicionalna kuhinja jedna od napopularnijih jela na svetu? Bogatsvo kulture i tradicije se i te kako odražava kroz indonežansku tradicionalnu hranu koju obožavaju mnogi iz celog sveta. Juče je ambasada Republike Indonezije imati tu čast da predstavi građanima Novog Sada nekoliko indonežanskih tradicionalnih jela, kao što su NASI KUNING (tradicionalni žuti pirinač), DADAR TELUR (indonežanski omlet), AYAM SUWIR (cepkana začinjena piletina), KERING TEMPE (pržena soja sa kikirikijem), LALAPAN (sveža salata), SAMBAL (ljuti sos) i REMPEYEK (čips sa kikirikijem). Takođe, indonežanska kompanija Indomie Srbija podelila je svim posetiocima paketiče najpoznatije indonežanske instant nudle.

Sve do 20. oktobra, tokom 10 dana festivala, svojom nacionalnom kuhinjom, kulturom i tradicijom predstaviće se 20 zemalja, a posetioci festivala imaće priliku da svakog dana besplatno degustiraju specijalitete, uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu i bolje se upoznaju sa ukusima i običajima različitih krajeva sveta.

Na platou će se nalaziti i izložbene tezge u formi drvenih kućica u kojima će se vršiti prodaja suvenira, rukotvorina, hrane i pića.

color media communicationsFood Planet 2020grad novi sadGradska uprava za privreduindonezijaNinamedianovi sadnsSpensUdruženje građana Srcem za sve