Izložba "Paja Jovanović: Jedan slikar, 12 fotografa - 24 umetnička dela" - Predavanje Igora Todorovića na temu "Portretistika kao značajan segment modnog dijaloga“

Muzej grada Beograda Color Media Communications predstavljaju izložbu "Paja Jovanović: jedan slikar, 12 fotografa, 24 umetnička dela".

Posle izložbi u Galeriji Sava Šumanović u Šidu i Galeriji Milan Konjović u Somboru, 15. oktobra je, u Muzeju grada Beograda, u Resavskoj ulici u Beogradu, svečano otvorena izložba radova naših najpoznatijih fotografa koji su svojevrsni "citati" ulja na platnu čuvenog Paje Jovanovića.

Izložba "Jedan slikar, 12 fotografa, 24 umetnička dela" koncipirana je tako da će se odabrana ulja na platnu Paje Jovanovića nalaziti na zidovima Muzeja grada, a fotografije inspirisane njima – na štafelajima ispred njegovih slika.

Pozivu Color Media Communications odazvali su se: Nebojša BabićMiša ObradovićMonika PavlovićMiloš NadaždinJelena JovanovSever ZolakMarko KrunićBraca NadeždićVladimir Milivojević BoogieVukica MikačaRadivoj Hadžić i Jaroslav Pap. Stručni konsultant izložbe je Igor Todorović, a kostimograf Dragana Ognjenović.

U toku trajanja izložbe organizatori su predvideli i nekoliko interesantnih predavanja u okviru kojih će umetnost Paje Jovanovića sa različitih aspekata predstaviti Predrag Marković, Tamara Ognjević, Nenad Novak Stefanović i Igor Todorović.  Prvo od četiri predavanja u ovom ciklusu, pod nazivom „Portretistika kao značajan segment modnog dijaloga“, održao je juče modni dizajner Igor Todorović koji je aktivno učestvovao i u osmišljavanju i kreiranju kostima za modele koji su angažovani u projektu.

Za danas je u planu predavanje „Vreme u kome je živeo i stvarao Paja Jovanović“ poznatog istoričara Predraga Markovića, gde je inspiracija antologijska slika „Seoba Srba“.

O pratećem programu izložbe više detalja možete saznati na sledećem linku: http://communications.rs/pajajovanovic/

Podsećamo sve posetioce izložbe da je kompanija Telenor spremila aktivaciju za naše čitaoce i sve posetioce koji uslikaju fotografiju iz svog ugla na izložbi "Paja Jovanović: jedan slikar, 12 fotografa, 24 umetnička dela" u Muzeju grada u periodu od 15. do 28. oktobra i fotografiju objave na svom Facebook ili Instagram profilu (otključanom nalogu) i prikažu nam na ovaj način kako oni zamišljaju umetnost uz obavezno korišćenje tagova: #mojugao , #zamisliumetnost i #pajajovanovic

Ulaznice za zatvaranje izložbe odnosno party "Artisti i modeli" dobiće odabranih 10 korisnika Facebooka i 10 korisnika Instagrama (uslov da imaju otključan profil) koji će biti u prilici da prisustvuju ovom druženju i razgovaraju sa fotografima i modelima koji su učestvovali u kreiranju izložbe. Proglašenje pobednika biće 28. oktobra u 12 sati.

Autorka izložbe "Paja Jovanović: jedan slikar, 12 fotografa, 24 umetnička dela" je Duška Jovanić, a svi zainteresovani će moći da je pogledaju do 29. oktobra u prostorijama Muzeja grada Beograda, Resavska 40-b.

10 fotografa: 20 umetničkih delaAleksandar Đikićcolor media communicationsduška jovanićIgor TodorovićizložbaJaroslav PapJedan slikarJelena Jovanovkraljica marija karađorđevićMarko Krunićmilan konjovićmiloš nadaždinmiša obradovićMonika Pavlovićmuzej grada beogradanebojša babićpredavanjeprinceza danica karađorđevićradivoj hadžićseoba srbaSever ZolakteniserkaVladimir Milivojević BoogieVukica Mikača