PROBUDITE LEPTIRIĆE U STOMAKU: Uz nekoliko trikova osvežite vezu

Veza iziskuje mnogo truda i da bi uspela, na njoj treba svakodnevno da se radi. Valja negovati nežnost i pokazati partneru da ga poštujete, a u izražavanju tih osećanja mogu da pomognu jednostavne vežbe. To je posebno korisno u dugim vezama u kojima partneri zbog rutine često "zaborave" jedno na drugo.

Parovi stoga mogu svaki dan da zapisuju sitnice kojima ih je partner razveselio i na kraju nedelje da ih jedno drugom pročitaju. Time će pokazati da im je i dalje stalo, te da se međusobno cene.

Baš kao i garderoba i veza može da se "uprlja" zameranjem i svađama, zato je treba redovno očistiti. Partneri stvari mogu da reše tako što će jednom nedeljno sesti i raspravljati o stvarima koje su ih povredile. Taj sastanak može da spreči gomilanje negativne energije, ali ne treba očekivati da će se već prvog puta sve rešiti. Nedeljni susreti odličan su put za dobru komunikaciju.

Osim na osećanja, ne treba zaboraviti ni na zabavu. Parovi neka naprave listu stvari koje ih raduju i koje bi voleli da probaju. Treba početi s manjim stvarima koje je lako ostvariti jer bi preveliki zalogaj mogao da vas natera da brže odustanete. Pokušajte da otkrijete zajedničke interese, idite u šetnju ili u bioskop i pre svega se družite kao na početku veze. Takvo iskustvo će vas ponovo zbližiti.

Odlična vežba za parove jeste i zapisivanje stvari koje partner radi zbog ljubavi. Neke stvari lako skliznu s uma, ali jednom kad ih napišete lakše ćete videti koliko se vaša bolja polovina zaista trudi. Napišite svake nedelje po pet stvari i zamolite partnera da učini isto. Na kraju podelite svoje osećaje.

Nije dobro ići u krevet ljut i toga bi parovi trebalo da se pridržavaju, tvrde bračni terapeuti. Nerazrešene situacije rađaju zameranje što je dugoročno opasno za vezu. Vremenom će stvari početi da se nakupljaju i mogla bi da počne da vas nervira svaka partnerova reč ili delo. Bolje je stvari rešiti na vreme i ne dozvoliti da prerastu u nešto više.

Čas iskrenosti odlična je vežba za ljubav. Jednom nedeljno razgovarajte s partnerom o svemu što vas muči, ali s potpunim imunitetom. Postavite pravilo da sve što kažete neće imati posledice, već ćete to iskoristiti kako biste unapredili svoj odnos. To će vas naučiti kako iskreno da komunicirate i slušate jedno drugo.

Izvor: 24sata.hr
Foto: Ilustracija/Pexels.com

duga vezaiskrenostkomunikacijaljubavnežnostosećanjapartnerpažnjaproblemi u vezirutinasvađevezazabavazajednički interesi