Treći sajam suvenira

Turistička organizacija Srbije i "Suveniri Srbije", domaći internet portal za prodaju suvenira www.SuveniriSrbije.com, organizuju Treći sajam suvenira – Posetite Srbiju. Sajam suvenira, koji je prodajnog karaktera, biće održan 8. i 9. decembra 2007. godine (subota i nedelja) u Etnografskom muzeju u Beogradu. 

Suvenire će predstaviti 40 turističkih organizacija gradova i opština i proizvođača iz cele Srbije.

Cilj Sajma suvenira je podsticanje proizvodnje suvenira, očuvanje starih zanata, kao i upoznavanje potencijalnih proizvođača s izvornim i autentičnim suvenirima Srbije. Sajam je prilika da se predstave preduzeća koja se već bave proizvodnjom suvenira i čija iskustva mogu podstaći mala i srednja preduzeća na proizvodnju suvenira.

Povodom Sajma suvenira, gospođa Gordana Plamenac, direktor Turističke organizacije Srbije, izjavila je da "suveniri odražavaju autentičnost podneblja s kojeg potiču. Kroz organizovanje ovakve manifestacije želimo da damo doprinos stvaranju prepoznatiljivog suvenira Srbije, podstaknemo kreativnost kod ljudi, kao i motivaciju za osmišljavanje novih suvenira.“

Sajam suvenira - Posetite Srbiju pruža priliku da se autentični suveniri Srbije ponude kao idealan poklon za novogodišnje i božićne praznike, kada u Beogradu boravi veliki broj domaćih i inostranih turista.