Glumica Mina Sovtić podržala UN Women kampanju #PolaPola - Briga nije (samo) ženski posao!

Mlada glumica Mina Sovtić, koju trenutno imamo priliku da gledamo u novoj sezoni serije "Žigosani u reketu" jedna je od ambasadorki promena trenutno aktuelne UN Women kampanje "#PolaPola - Briga nije (samo) ženski posao!"

Ravnopravnost polova je tema koja Minu izuzetno zanima i iz tog razloga se rado odazvala da bude deo kampanje #PolaPola.

"Kada su žene ostvarene u svojoj profesiji i imaju pomoć i podršku svog partnera u svakodnevnim poslovima, tada je cela porodica stabilnija i srećnija", poručuje Mina.

UN Women i Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, uz podršku Britanske ambasade u Beogradu, a u saradnji sa kompanijom Color Media Communications pokreću nacionalnu kampanju koja pod imenom "#PolaPola – Briga nije (samo) ženski posao” poziva na priznavanje i ravnopravnu raspodelu neplaćenih poslova u domaćinstvu, pre svega staranja.

Takođe, u okviru kampanje postavljene su previjalice za bebe u muškim toaletima u pet javnih objekata u zemlji: Cine Grand (TC BIG Rakovica) i Kombank dvorana u Beogradu, Muzej Vojvodine i Arena Cineplex u Novom Sadu, i Bioskop Vilin grad u Nišu.

Kampanja “#PolaPola – Briga nije (samo) ženski posao” trajaće do 25. novembra uz pomoć brojnih agenata promena kao što su Milan Marić, glumac, Mina Sovtić, glumica, Nataša Miljković, televizijska novinarka i autorka, Jovana Petković, modna dizajnerka, Zaga Kalmar, modna dizajnerka, Jovana Ružičić, direktorka Centra za mame, Lidija Ćulibrk, glavna urednica magazina “Lepota & Zdravlje”, Milica Đokić, marketing ekspertkinja, Mladen Sekulić, fotograf, Sandra Zekić, bokserka i novinarka i mnogi drugi.

Kampanja je deo projekta Rodno odgovorno upravljanje koji sprovode Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije i UN Women uz podršku Britanske ambasade i Fonda za dobro upravljanje.

Foto: Kristina Lukić

Pored serije "Žigosani u reketu" Minu možemo gledati i u Zvezdara Teatru.

"Izuzetno me raduje, što posle ove prinudne pauze, ponovo imam priliku da se družim sa publikom u pozorištu" - kaže MIna.

arena cineplexbioskop vilin gradBriga nije (samo) ženski posaocolor media communicationsJovana RužičićkampanjaKombank dvoranaLidija ĆulibrkMilan MarićMilica ĐokićMina SovtićMladen Sekulićmuški toaletMuzej Vojvodinenataša miljkovićnovi sadnspola polaPrevijalice za bebeSandra ZekićTC BIG RakovicaUN WomenZaga Kalmar