Novinarka i reprezentativka Srbije u savate boksu Sandra Zekić podržala kampanju #PolaPola "Briga nije (samo) ženski posao!"

Poznata reporterka Sandra Zekić, čije priloge redovno pratimo na PRVA TV, jedna je od ambasadorki promena trenutno aktuelne UN Women kampanje #PolaPola "Briga nije (samo) ženski posao!"

Borac u profesionalnom i privatnom životu, Sandra se rado odazvala da bude deo kampanje #PolaPola.

"Ja sam odrasla u porodici jakih i sposobnih žena koje su, gledala sam, gotovo nadljudski i neretko nepravedno i previše nosile na svojim leđima, u rukama, u srcu... A nije trebalo da bude tako. I to se generacijski nastavljalo, jer smo jedna uz drugu odrastale verujući da treba tako. Ali ne treba", počinje svoju priču Sandra. "Delimo radost čim možemo, zar ne? Lepu vest? Delimo sreću jer je lepša kada se uveća! Delimo i poklanjamo ljubav. To su činjenice", nastavlja. "Dodala bih i da sve ostalo što se podeli na pola, čak i ono psihički i fizički najteže, pogotovo u porodici, uvek će vam obezbediti više vremena za kvalitetan razgovor, zabavu, ljubav i sliku o tome - kako izgleda sreća kada se uveća. Žene, ne zavaravajte se da sve možemo, želimo i trebamo same!"

"Pola Pola, zato što nas upravo to čini ljudima, onakvima u kakve želimo da nam deca izrastaju", poručuje Sandra.

UN Women i Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, uz podršku Britanske ambasade u Beogradu, a u saradnji sa kompanijom Color Media Communications pokreću nacionalnu kampanju koja pod imenom "#PolaPola – Briga nije (samo) ženski posao” poziva na priznavanje i ravnopravnu raspodelu neplaćenih poslova u domaćinstvu, pre svega staranja.

Takođe, u okviru kampanje postavljene su previjalice za bebe u muškim toaletima u pet javnih objekata u zemlji: Cine Grand (TC BIG Rakovica) i Kombank dvorana u Beogradu, Muzej Vojvodine i Arena Cineplex u Novom Sadu, i Bioskop Vilin grad u Nišu.

Kampanja “#PolaPola – Briga nije (samo) ženski posao” trajaće do 25. novembra uz pomoć brojnih agenata promena kao što su Milan Marić, glumac, Mina Sovtić, glumica, Nataša Miljković, televizijska novinarka i autorka, Jovana Petković, modna dizajnerka, Zaga Kalmar, modna dizajnerka, Jovana Ružičić, direktorka Centra za mame, Lidija Ćulibrk, glavna urednica magazina “Lepota & Zdravlje”, Milica Đokić, marketing ekspertkinja, Mladen Sekulić, fotograf, Sandra Zekić, bokserka i novinarka i mnogi drugi.

Kampanja je deo projekta Rodno odgovorno upravljanje koji sprovode Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije i UN Women uz podršku Britanske ambasade i Fonda za dobro upravljanje.

arena cineplexbioskop vilin gradBriga nije (samo) ženski posaocolor media communicationsJovana RužičićkampanjaKombank dvoranaLidija ĆulibrkMilan MarićMilica ĐokićMina SovtićMladen Sekulićmuški toaletMuzej Vojvodinenataša miljkovićnovi sadnspola polaPrevijalice za bebeSandra ZekićTC BIG RakovicaUN WomenZaga Kalmar