Bioskop "Arena Cineplex" u Novom Sadu podržao UN Women kampanju #PolaPola

U okviru UN Women kampanje #PolaPola "Briga nije (samo) ženski posao!" postavljene su previjalice za bebe u muškim toaletima u pet javnih objekata, od kojih je jedan bioskop "Arena Cineplex" u Novom Sadu.

"Bioskop Arena Cineplex se sa zadovoljstvom priključio ovoj kampanji. Važno je da o ovakvim stvarima razgovaramo, jer su u suprotnom one nevidljive. Odlučili smo da previjalicu za bebe stavimo u muški toalet našeg kafića “The End café” koji se nalazi u okviru bioskopa. Razlog za to je što veliki broj roditelja provodi vreme sa svojom decom i u ovom delu bioskopa u kojem imamo i igraonicu na otvorenom. Takođe, dosta očeva dolazi sa svojom decom u bioskop, ne samo da bi gledali film, već i uživali i bili deo različitih aktivnosti koje organizujemo za mališane. Zbog toga verujemo da smo na ovaj način prvenstveno pomogli njima, a s druge strane i motivisali druge očeve da se više uključe u brigu o deci od najranijeg uzrasta", izjavila je Jelena Jovičić, marketing asistent bioskopa "Arena Cineplex".

UN Women i Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, uz podršku Britanske ambasade u Beogradu, a u saradnji sa kompanijom Color Media Communications pokreću nacionalnu kampanju koja pod imenom "#PolaPola – Briga nije (samo) ženski posao” poziva na priznavanje i ravnopravnu raspodelu neplaćenih poslova u domaćinstvu, pre svega staranja.

Takođe, u okviru kampanje postavljene su previjalice za bebe u muškim toaletima u pet javnih objekata u zemlji: Cine Grand (TC BIG Rakovica) i Kombank dvorana u Beogradu, Muzej Vojvodine i Arena Cineplex u Novom Sadu, i Bioskop Vilin grad u Nišu.

Kampanja “#PolaPola – Briga nije (samo) ženski posao” trajaće do 25. novembra uz pomoć brojnih agenata promena kao što su Milan Marić, glumac, Mina Sovtić, glumica, Nataša Miljković, televizijska novinarka i autorka, Jovana Petković, modna dizajnerka, Zaga Kalmar, modna dizajnerka, Jovana Ružičić, direktorka Centra za mame, Lidija Ćulibrk, glavna urednica magazina “Lepota & Zdravlje”, Milica Đokić, marketing ekspertkinja, Mladen Sekulić, fotograf, Sandra Zekić, bokserka i novinarka i mnogi drugi.

Kampanja je deo projekta Rodno odgovorno upravljanje koji sprovode Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije i UN Women uz podršku Britanske ambasade i Fonda za dobro upravljanje.

arena cineplexbioskop vilin gradBriga nije (samo) ženski posaocolor media communicationsJovana RužičićkampanjaKombank dvoranaLidija ĆulibrkMilan MarićMilica ĐokićMina SovtićMladen Sekulićmuški toaletMuzej Vojvodinenataša miljkovićnovi sadnspola polaPrevijalice za bebeSandra ZekićTC BIG RakovicaUN WomenZaga Kalmar