PRVO IZVLAČENJE 21. NOVEMBRA: Kako izgleda ispravan fiskalni račun za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi 2020"

U toku je slanje koverata za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi 2020". Pravila igre su već dobro poznata, u kovertu treba spakovati deset fiskalnih računa ili slipova čija pojedinačna vrednost nije manja od 100 dinara, međutim, ukoliko ti isečci ne sadrže potrebne podatke, koverta će biti nevažeća.

Predstavnik NALED-a Ivan Radak naglašava da je na svakom fiskalnom računu potrebno da stoji PIB, naziv trgovca, naziv kupljenog proizvoda, cena, datum koji nije stariji od 1. septembra i fiskalni logo na dnu računa.

- Vrlo je bitno da građani obrate pažnju, jer se dešava da na fiskalnom računu umesto naziva onoga što kupujete stoje reči "roba" ili "proizvod" ili da umesto cene piše da ste kupili 100 nečega po dinar. Ti fiskalni računi se neće važiti, jer je to neispravan fiskalni račun - objasnio je Radak za Tanjug.

Važno je, ističe, da na računu piše da li je kupljen sok, hleb, mleko i njihova cena.

Kod slipa je potrebno da stoji, kaže Radak, takođe, naziv trgovca, datum koji nije stariji od 1. septembra, iznos, da je transakcija odobrena i četiri poslednja broja kartice.

Dodaje i da u jednoj koverti nije neophodno da budu slipovi samo s jedne kartice, već se mogu naći i slipovi plaćeni drugim karticama.

Apeluje na građane i da obrate pažnju na račune koje dobijaju u pojedinim ugostiteljskim objektima, jer se dešava, kako kaže, da građani dobiju nešto što liči na fiskalni račun, a reč je zapravo o međuračunu ili predračunu.

Takođe, Radak ukazuje da se u toj nagradnoj igri ne mogu naći isečci sa bankomata ili putarina. Ukoliko se nekome "potkrade" veći broj računa ili slipova, odnosno više od deset, Radak naglašava da ta koverta neće biti diskvalifikovana.

- Pravila kažu da je potrebno najmanje deset fiskalnih računa ili slipova, međutim, ukoliko je neko poslao više računa ili slipova, ili deset računa, a potkrao mu se neki slip, i te koverte će biti važeće - kaže Radak.

Istakao je da je interesovanje za nagradnu igru premašilo sva očekivanja i ocenio da će se na gomili za prvo izvlačenje, 21. novembra, najverovatnije naći više od milion koverata.

Izvor: RTS/Tanjug
Foto: NALED - YouTube/PrintScreen

"Uzmi račun i pobedi 2020"fiskalni računiIvan Radakkovertenagradna igranagradna igra "Uzmi račun i pobedi 2020"nevažeći računipravilapravila nagradne igreračunisiva ekonomijaslipovi