Glumac Milan Marić podržao UN Women kampanju #PolaPola "Briga nije (samo) ženski posao!"

Popularni glumac, Milan Marić, kog svakog vikenda imamo prilike da gledamo u nastavku serije "Državni službenik" jedan je od ambasadora promena trenutno aktuelne UN Women kampanje #PolaPola "Briga nije (samo) ženski posao!".

Milana i njegovu sjajnu izvedbu svakog od likova koje tumači, imali smo prilike da gledamo u serijama "Jutro će promeniti sve", "Pet", "Besa", "Žmurke" i "Državni službenik". U ruskom biografskom filmu "Dovlatov" tumačio je naslovnu ulogu zahvaljujući kojoj je na Berlinskom filmskom festivalu proglašen za jednog od deset najperspektivnijih mladih glumaca u Evropi.

Borac za ljudska prava i neretko glasnogovornik na temu rodne ravnopravnosti, poznati glumac poziva na ravnopravnu raspodelu neplaćenog rada u kući.

"Kućni poslovi i briga o drugim članovima i članicama porodice jesu posao. I žene i muškarci treba da ga rade ravnopravno!", poručuje Milan.

UN Women i Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, uz podršku Britanske ambasade u Beogradu, a u saradnji sa kompanijom Color Media Communications pokreću nacionalnu kampanju koja pod imenom "#PolaPola – Briga nije (samo) ženski posao” poziva na priznavanje i ravnopravnu raspodelu neplaćenih poslova u domaćinstvu, pre svega staranja.

Takođe, u okviru kampanje postavljene su previjalice za bebe u muškim toaletima u pet javnih objekata u zemlji: Cine Grand (TC BIG Rakovica) i Kombank dvorana u Beogradu, Muzej Vojvodine i Arena Cineplex u Novom Sadu, i Bioskop Vilin grad u Nišu.

Kampanja “#PolaPola – Briga nije (samo) ženski posao” trajaće do 25. novembra uz pomoć brojnih agenata promena kao što su Milan Marić, glumac, Mina Sovtić, glumica, Nataša Miljković, televizijska novinarka i autorka, Jovana Petković, modna dizajnerka, Zaga Kalmar, modna dizajnerka, Jovana Ružičić, direktorka Centra za mame, Lidija Ćulibrk, glavna urednica magazina “Lepota & Zdravlje”, Milica Đokić, marketing ekspertkinja, Mladen Sekulić, fotograf, Sandra Zekić, bokserka i novinarka i mnogi drugi.

Kampanja je deo projekta Rodno odgovorno upravljanje koji sprovode Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije i UN Women uz podršku Britanske ambasade i Fonda za dobro upravljanje.

arena cineplexbioskop vilin gradBriga nije (samo) ženski posaocolor media communicationsJovana RužičićkampanjaKombank dvoranaLidija ĆulibrkMilan MarićMilica ĐokićMina SovtićMladen Sekulićmuški toaletMuzej Vojvodinenataša miljkovićnovi sadnspola polaPrevijalice za bebeSandra ZekićTC BIG RakovicaUN WomenZaga Kalmar