NIJE NIMALO NAIVNO: Dragana Mićalović iskreno o borbi sa koronavirusom

Mlada glumica Dragana Mićalović pre dva dana trebalo je da ima premijeru predstave "Ana Karenjina" u režiji Irfana Mensura u kojoj tumači glavnu ulogu, ali je planove nažalost poremetila korona koja je pogodila i nju i Mensura.

Dragana kaže da je poslednjih dana često odbijala da za medije govori o bolesti jer od toga nije želela da pravi famu, ali danas je odlučila da je možda ipak korisno da pruži nekoliko saveta, pre svega mladima.

- Mnogo sam se pazila svih ovih meseci i nosila masku, ali stalno sam govorila da meni to neće da se desi, a i ako se desi, ja ću to brzinski da izguram. Eto, desilo mi se i verujte da nije nimalo naivno. Nisam imala simptome i da sam pozitivna su mi javili nakon testiranja u pozorištu. Odmah sam se izolovala u svom stanu. Nisam imala temperaturu ali sam zaradila blažu upalu pluća. Prvih sedam dana sam bila dobro, ali osmog dana sam dobila stravične bolove u stomaku, želucu i glavi, nisam znala da li ću moći da sebi pomognem jer sam sama kod kuće. Mi mladi jesmo jaki, ali apelujem na sve da vode računa, da peru često ruke i nose masku, da čuvaju i sebe i svoje porodice. Sada sam mnogo bolje, oporavljam se, pijem vitamine i odmaram i jedva čekam da se vratim poslu – istakla je popularna glumica u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1.

Kako je rekla, Irfan Mensur je u bolnici, ali je dobro, snažan je i sve će biti u redu.

- Ova pauza mi je prijala jer sam uspela da bolje upoznam svoj lik, svoju Anu. Naravno, čitala sam knjigu, scenario, imala sam i njenu biografiju, ali tek sam ovih dana stekla potpunu sliku o njoj. Mnogo mi je drago što je Irfan odlučio da u predstavi ne želi nikoga da osuđuje, već da svako ima pravo na slobodu i na ljubav, a takva je upravoi moja Ana – rekla je mlada glumica.

- Jedva čekam da se vratimo probama i da ponovo zaskažemo premijeru, ali sada je najvažnije da se svi oporavimo i da budemo zdravi. Otkriću vam i to da me očekuje snimanje jedne predivne pesme iz predstave koju je radio Sanja Ilić i tome se mnogo radujem. Muzika je gotova i studiju me čekaju da je otpevam.

I pojedine njene kolege i saradnici iz serije "Igra sudbine" ovih dana bore se sa virusom, ali Dragana kaže da su svi u fazi potpunog oporavka.

- Žarko Jokanović je mnogo bolje, a on i njegova supruga Milica zvali su me svakog dana da pitaju kako sam i nudili mi pomoć. Svi smo stalno na vezi, postali smo stvarno kao jedna velika porodica i dogovorili smo se da kada se svi oporavimo organizujemo jednu veliku video-žurku, da proslavimo. Nove epizode su sjajne i jedva čekam da se vratimo snimanju, sigurna sam da će se svima dopasti nastavak serije - rekla je Dragana.

Autor: Nadlanu.com/M.M.
Foto: hipokampelefentokamela/Instagram

dragana mićalovićigra sudbineirfan mensurkoronakoronavirusmilica milšavirusžarko Jokanović