MILICA MILŠA PROGOVORILA O BORBI SA KORONAVIRUSOM: Osećala sam kao da imam vanzemaljca koji rovari i buši po mom telu

Glumica Milica Milša ispričala je sve o svojoj borbi sa korona virusom od koga je oboleo i njen suprug Žarko Jokanović, koji je smešten u jednu od beogradskih kovid bolnica, zbog visoke temperature.

- Nosila sam masku, naravno, stalno, ali mi glumci smo glineni golubovi. Mi u kadru i na sceni ne možemo da nosimo masku... Znam kako sam se zarazila, na poslu, naravno. Ali šta ću... Kolega koji mi je preneo je sada hvala Bogu dobro. I kolega od koga se on zarazio je takođe zdrav. To je taj lanac koji je krenuo i nije nam bilo pomoći... Samo da svi ozdravimo pa ćemo sve lako - priča glumica koja se na sreću, sa koronom bori kod svoje kuće.

Milica je ispričala da je bolest u njenom slučaju bila blaža u odnosu na stanje u koje je zapao njen suprug.

- Bogu hvala, sada sam dobro. Kod mene je sve trajalo 15 dana, mada se još čuvam i odmaram. Imala sam temperaturu koja nije bila veća od 37.6 i to je trajalo nekoliko dana. Konstatovan mi je početak zapaljenja pluća sa jedne strane. Ležala sam, pila terapiju, uzimala lekove, primala injekcije fraksaparina... Žarko je bio u kući sve do 12 dana, njemu su temperature bile mnogo više. Tog dvanaestog dana njemu se temperatira nije spuštala ispod 39. I onda je otišao u bolnicu. Sada je bolje, stabilno je i ja očekujem da će se, bože zdravlja, vratiti sledeće nedelje kući.

Kada je glumica shvatila da ima koronu i kada je počela da oseća sve simptome, kako kaže, shvatila je da virus uopšte nije naivan.

- Nije prijatno, znate. Zaista sam se osećala kao da imam "osmog putnika" u sebi, vanzemaljca koji ide i rovari negde, buši i ruši po mom telu, a da ja ne znam šta zapravo čini sa mnom. Jedan nepoznati virus koji čini da ne možete da se pouzdate u svoj subjektivni osećaj kako vam je... Veoma je varljiv taj osećaj kod korone. Jednostavno kada vam je dobro, nemojte biti sigurni da jeste... Ali najbitnije je: ne zapuštajte bolest.

- Najvažnije je javiti se na vreme lekaru. Bilo da osetite da vas boli grlo, da vas boli glava, da ste malaksali... Šta god da osetite a da nije normalno za "zdravog čoveka" odmah treba da se obratite lekaru. Treba odmah uraditi krvnu sliku CRP i D dimer da bi se videlo da li je moguće da dođe do krvnih ugrušaka. Sa tim rezultatima kod lekara, pa tek onda par dana posle pojave simptoma uraditi test na koronu. Jer test nije pouzdan odmah kada se simptomi pojave. Test može da pokaže da ste negativni, a u stvari ste pozivtivni. Zato krvna slika i CRP i D dimer nepogrešivo pokazuju da li je reč o koroni ili nije. Ja mislim da to svi treba prvo da urade i da odu kod lekara sa tim rezultatima - kaže glumica Milica Milša, za "E-kliniku".

Izvor: Blic.rs
Foto: milicamilsaisakovic/Instagram

Korona viruskoronavirusmilica milšažarko Jokanović