JEDNOSTAVAN TRIK: Kako popraviti izrasli gel na noktima?

Uredni i lepi nokti posebno su bitni mogim damama koje baš zbog toga u svoje beauty rituale ubacuju odlazak kod manikira da bi stavili trajni lak ili gel. Ovo je odlično rešenje za sve one koji ne znaju dobro da srede nokte, nemaju vremena za često lakiranje ili one koji žele da uvek imaju uredne ruke. Međutim, i pored toga što stavlju gel lak, neke žene muče muku jer im nokti brzo rastu, pa sve izgleda lepo prve dve nedelje, a onda se počne nazirati prirodni nokat koji je izrastao.

Ali, ne brinite, za sve vas imamo jedan trik. Ne morate odmah da zakazujete novi tretman u salonu. Jednim jednostavnim i jeftinim rešenjem, koji je otkrila poznata influenserka na društvenim mrežama, možete učiniti nokte lepim i “produžiti im vek” do sledećeg mesečnog manikira.

Naime, Olivija Smoli redovno na svom Instagram profilu, koji prati više od 170 hiljada ljudi, otkriva različite beauty cake. Jedna od njih jeste – kako da sredite nokte koji su porasli, a koji imaju na sebi gel.

Evo šta da uradite:

- Za početak turpijom za nokte poravnajte krajeve kako bi se vratio prvobitni oblik.

- Zatim uzmite lak za nokte koji ima šljokice i nanesite ga na izrastak. Koliko slojeva ćete staviti je vaš izbor, a najbolje je da stavite dovoljno da se poravna s ostatkom gela.

- Sloj šljokica neće pokriti samo prirodni nokat već će učvrstiti gel i sprečiti pucanje.

- Najbolje je da koristite one krupnije šljokice ili jednostavo neke koje vam se najviše dopadaju.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

gel lakizrasli noktilak za noktenokti