EKSTROVERTNI, OPTIMISTI I FILOZOFI: Sve što niste znali o osobama rođenim u znaku Strelca

Znaku Strelca pripadaju osobe rođene u periodu od 22. novembra do 21. decembra. Ovaj znak je pod vladavinom planete Jupiter, planete optimizma, napretka, znanja, sreće, putovanja.

Strelac - ličnost i karakter

Radoznao i energičan, Strelac je najveći putnik među znacima Zodijaka. Njihov filozofski pogled otvorenog uma motiviše ih da lutaju daleko i široko u potrazi za smislom života. Kao neko ko je ekstrovertan, optimista i entuzijasta teško ga je zadržati na zemlji. Strelac voli promene, u stvari promena je od suštinskog značaja da bi se osećao dobro.

Vatreni znak - Strelac svoje misli pretvara u konkretne akcije i u stanju je da "hoda bos po trnju" da bi ostvario zacrtane ciljeve. Kao i ostali vatreni znaci on ima potrebu da je stalno u kontaktu sa svetom da bi iskusio što je više moguće. Nije mu u prirodi da sedi kod kuće i čeka da mu se nešto desi. Ako je potrebno da se nešto desi, on će to inicirati.

Vladajuća planeta strelca je Jupiter, najveća planeta Zodijaka. Kako je Jupiter pokretač sudbinske sreće, nije ni čudo što je Strelčevima sreća uvek naklonjena. Uticaj Jupitera je jak na polju stvaranja i širenja, pa je za Strelca važno da mu obim struka ne postane jedina stvar koja se širi tokom životnog veka. Njegov entuzijazam nema granice, pa zato poseduje odličan smisao za humor i izraženu radoznalost.

Delovi tela u vezi sa Strelcem su butine i kukovi, pa je za njega vrlo važno da uloži dodatni napor i povede računa o organima u toj oblasti. Zato što voli prirodu, naročito kampovanje i pešačenje, mora obratiti pažnju da ne povredi ove delove tela. On će biti srećan dokle god je u stanju da istražuje, pa bi umerene telesne vežbe pospešile njegovo zdravstveno stanje i dovele ga u formu da neometano traga.

Problem sa Strelčevima nastaje kada mu ostavite potpuno odrešene ruke. Pod uticajem Jupitera njima sloboda predstavlja najveće blago, jer samo tako neometano mogu da putuju i istražuju različite kulture i filozofije. Zbog svoje iskrenosti, Strelčevi su često nestrpljivi i netaktični kada treba nešto da kažu ili urade, pa je važno da nauče da se izraze na tolerantan i društveno prihvatljiv način.

Strelac - ljubav i seks

Osobe rođene u znaku Strelca su veoma razigrane i šaljive, tako da će veoma uživati u zabavama sa partnerom. Partneri koji su podjednako otvoreni, sasvim sigurno će odgovarati strastvenom, ekspresivnom Strelcu koji je voljan da proba gotovo sve. Za ovaj znak uvek će postojati fina tanka linija između ljubavi i seksa. Njihova ljubav prema promeni i raznolikosti može da donese mnogo različitih lica u spavaću sobu. Odanost, vernost i posvećenost su ključne reči za zaljubljenog Strelca. Imati veoma dobar osećaj o tome kako im partner razmišlja je veoma važna stvar za Strelca, iz tog razloga veoma je bitno da partner bude intelektualan, osetljiv i ekspresivan.

Strelac - prijatelji i porodica

Bilo da je podsticajan razgovor u pitanju ili pešačenje po planini, možete očekivati da Strelac bude okružen prijateljima. Strelac je veoma zabavan, i zna da bude "ćaknut" povremeno. Osobe rođene u znaku Strelca vole da se smeju i da se sve oko njih dešava. Uživa u različitostima života i kultura tako da vrlo lako stiče prijatelje širom sveta. Velikodušni su i nisu jedni od onih koji drže predavanja. Svako ko može da piše i priča o teškim životnim temama će sasvim odgovarati Strelcu. Veoma lako stiču prijatelje i ostaju čvrsto uz njih tokom godina. Kada je reč o porodici, on joj je posvećen i spreman da uradi skoro sve za nju. Sloboda i nezavisnost su od izuzetne važnosti za ovaj otvoreni znak. Ukoliko im se to ne uskrati, svaka veza sa njima je uspešna.

Strelac - karijera i novac

"Vizuelizacija" je ključna reč za Strelca. Kada nešto zamisle u svojim glavama, učiniće sve da to i ostvare. Jednostavni, ne troše reči uzalud, čini se da uvek znaju šta treba da kažu u datim situacijama. Odlični su trgovci, a još su bolji kad je uključeno putovanje. Kada Strelac sagleda situaciju u celini radiće dan i noć da bi stigao do cilja.

Strelac favorizuje različite zadatke i dinamičnu atmosferu. Poslovi kao što su turistički agent, fotograf, istraživač, umetnik, ambasador, uvoznik i izvoznik odgovaraju ovoj osobi slobodnog duha.

Ljubitelj zabave, Strelac uživa u zarađivanju i trošenju novca. Smatraju se najsrećnijim znakom Zodijaka i ne brinu mnogo gde će zaraditi sledeći novac. Strelčevi preuzimaju rizike i vrlo su optimistični. Veruju da će im univerzum obezbediti sve što im je potrebno. Baratanje novcem za Strelca je izuzetno dosadno, zato je najbolje imati knjigovođu ili računovođu u njihovom slučaju.

Loše karakteristike Strelca

Avanturizam. Možda se pitate šta je u tome loše? Avanturistički duh sam po sebi nije loš, ali Strelac u horoskopu je uvek voljan da rizikuje i to ponekad potpuno bez potrebe. Možemo reći da su zapravo skloni kockanju, kako figurativno, tako i bukvalno.

Oni su često nestrpljivi i iako su ambiciozni i započinju akcije koje bi eventualno trebalo da dovedu do nekog cilja, na kraju sve užurbaju kako bi došli do kraja.

Najviše bi voleli kada bi do rezultata mogli da dođu "juče".

Nestalni su i ono što im u jednom trenutku upali iskru, u njima vrlo brzo sagori. Ponekad su prilično neodgovorni, površni, posebno kada rade stvari za sebe. Prelaze sa jednog nedovršenog cilja na drugi. Ta se površnost ogleda i u njihovom izgledu. Oni nemaju puno strpljenja da se lickaju, doteruju i izgledaju besprekorno – njima to u suštini nije mnogo bitno kada ima bitnijih stvari o kojima treba brinuti.

A ono što posebno može da vas izbaci iz takta, jeste karakteristika Strelca da uvek bude u pravu. Ponekad su mnogo tvrdoglavi, mnogo puni sebe i ubeđeni da su neporgrešivi i da sve znaju. Istina je da su zaista često vrlo dobro informisani o svemu i svačemu i da imaju širok spektar interesovanja, ali ponekad se ponašaju kao da im ni Google im nije ravan!

A granica do koje su spremni da idu sa tim dokazivanjem?

Nekad je postave, nekad je nema. Ima situacija kada su u stanju da rade duplo jače ili iz inata idu u pravcu suprotnom od onog koji ime je preporučen, samo da bi dokazali da i tako može i da su baš oni u pravu. Za njih ne postoji ništa lepše nego kada iz nečijih usta čuju: "Bio/la si u pravu. Ja sam pogrešio".

Često na prvi pogled deluju vrlo arogantno!

Horoskopski znak Strelac retko ulazi u neka tračarenja i svađe. Ali ako ih naljutite – budite sigurni da će to znati sve bitne i nebitne osobe koje ih okružuju.

Izvor: Horoskopius.com/Minutzamene.com
Foto: Ilustracija/Pexels.com

arogancijaastrologijaekstrovertnostenergičnostfilozofihoroskopski znacihoroskopski znakjupiterkarakteristikekaratkerkarijeraličnostljubavloše osobinenovacoptimizamosobineporodicaprijateljiradoznalostsekssrecastrelac