NA PRIRODAN NAČIN: Kako ukloniti neželjenu boju kose?

Skloni ste farbanju i često menjate boju kose, pogrešili ste i nezadovoljni ste rezultatom? Donosimo vam sjajne trikove kako da posvetlite kosu i ubrzate ispiranje.

Ovi sjajni načini za uklanjanje neželjene boje, nalaze se u vašoj kuhinji, a sve što vam treba su sirće, vitamin C i soda bikarbona.

Njihova namena je sjajna te ukoliko želite da isperete boju i ubrzo imate onu o kojoj ste oduvek sanjali, donosimo vam savršene savete kako ukloniti neželjenu boju kose.

Sirće

Kuhinjsko sirće, osim toga što može biti višenamensko izuzetno je i u službi lepote. Ukoliko želite da isperete boju koja vam se ne dopada, možete ga koristiti bez ustručavanja jer ne oštećuje teme.

Recept:

Napravite mešavinu sirćeta i vode i to u razmeri 1:1. Kada ste sigurni da ste to dobro uradili, nakvasite kosu i umotajte je u kapu za kupanje. Ostavite da deluje 30 minuta pa onda isperite. Ukoliko želite da se boja brže skine, možete praviti mešavinu sa više sirćeta.

Vitamin C

Iako postoji uvreženo mišljenje da je za uklanjanje boje najefikasniji limunov sok, ipak nije tako. U ovom slučaju tablete vitamina C brže deluju, a evo kako ih možete upotrebiti:

Recept:

Desetak tableta vitamina C stavite u posudu, pa sipajte malo vode. Gnječite ih kašikom dok ne dobijete pastu. Nanesite pastu na mokru kosu, stavite plastičnu vrećicu (ili kapu za tuširanje) i ostavite da deluje sat vremena. Posle samo isperite i operite kosu kao i obično.

Soda bikarbona

Ova zlatna namirnica iz vaše kuhinje efektna je i za skidanje farbe. Kako?

Recept:

Pomešajte jednu kašiku sode bikarbone sa dve manje kašike ustaljenog šampona i dobro promešajte. Ovu smesu nanesite kao običnu masku za kosu, protrljajte, a potom isperite. Ovo neće instant ukloniti vašu boju kose, ali će ubrzati ispiranje. Tretman ponavite kroz nekoliko dana, pri sledećem pranju.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

boja za kosufarbanjeispiranje bojekuhinjamaska za kosunamirnice iz kuhinjeneželjena boja kosepranje kosešamponsastojci iz kuhinjesirćeskidanje farbesoda bikarbonavitamin c