RTS poručuje "Da smo živi i zdravi"!

Godina koja je na izmaku većini neće ostati u lepom sećanju, ali koliko god da nam je loših uspomena ostavila, potrudićemo se da je lepo ispratimo i sa novom nadom dočekamo narednu. Doček Nove godine kod kuće ove godine nije samo pitanje izbora već i predmet zdravstvene preporuke. U skladu sa situacijom u kojoj se Srbija i čitava planeta nalaze, Radio-televizija Srbije uspela je da pripremi novogodišnji program kojim će razveseliti gledaoce, poštujući činjenicu da su trenutno mnogima od nas potrebniji nada i reči podrške nego euforija novogodišnje noći...

Celovečernji zabavni program pod nazivom "Da smo živi i zdravi" sastojaće se od najlepših pesama koje su za Javni servis u prethodnim dočecima izvodili naši najpoznatiji umetnici. Prvi put do sada, na bilo kojoj televiziji, u novogodišnjoj noći iz istog studija gledaćete nastupe Zdravka Čolića, Cece, Lepe Brene, Dragane Mirković, Harisa Džinovića, Gorana Bregovića, Miroslava Ilića, Nemanje Radulovića, Bajage, Željka Joksimovića...

Do sada se na snimanjima Novogodišnjeg programa RTS-a okupljalo više stotina pevača, muzičara, glumaca, sportista... Ove godine, studio su, uz poštovanje svih epidemioloških mera, zauzeli voditelji Radio-televizije Srbije koji su za vas snimili poruke inspiracije, ljubavi i nade za sam početak Nove godine.

Uz TV lica, gledaćemo i glumce. Njih petoro - Anđelka Prpić, Milena Predić, Andrej Šepetkovski, Nebojša Milovanović i Bora Nenić snimili su čak 20 skečeva pod nazivom "Nezvani gosti". Kao deo Novogodišnjeg programa, ove duhovite anegdote koje govore o susretu porodice iz Beograda i njihovih rođaka sa sela u najluđoj noći, za cilj imaju da nam vrate optimizam i nadu u to da ćemo zajedništvom i brigom o najbližima prevazići teškoće koje su nas snašle.

U ponoć, čestitaće nam oni koji su se borili za naše živote, heroji teške godine koja je za nama - naši zdravstveni radnici!

Novogodišnji program trajaće čak pet i po sati, ali će se provod ispred malih ekrana nastaviti i duže - do duboko u noć, uz najlepše pesme koje su obeležile naše živote od 60-tih godina prošlog veka do danas. Iz programa "60 novih godina sa vama" izabrana je najbolja muzika iz serija i filmova koje volimo, kao i hitovi za sva vremena u izvođenju najpopularnijih pevača Srbije i čitavog regiona.

Informativni program, Jutarnji program i Beogradska horinika, kao i uvek, ostaju uz gledaoce svakoga dana u svojim redovnim terminima.

I "Šarenica" priprema svoja praznična izdanja. Vesela ekipa ove emisije će nas 31. decembra, od prepodnevnih sati, uz mnogo dobre muzike, tradicionalno prasence na ražnju i rusku salatu, pripremiti i zagrejati za doček Nove godine. Već u subotu i nedelju "Šarenica" nas ponovo očekuje u redovnim terminima, ali u prazničnom ruhu.

U danima praznika, na RTS-u gledamo i mnogo dobrih filmova. Blokbasteri, domaći filmovi koje vole sve generacije, akcije i drame očekuju nas na prvom programu, dok će drugi biti rezervisan uglavnom za cikluse filmova poznatih glumaca i autora. Kao i svake godine, u specijalnom izdanju Velike iluzije "Godina na filmu", rekapituliramo kakav nam je filmski doživljaj pružila 2020.

Na RTS 3, poslednja nedelja decembra osmišljena je kao nedelja operskih klasika. Zahvaljujući Operi Srpskog narodnog pozorišta, uživaćemo u simbolu novogodišnjih praznika - "Krcku Oraščiću", hit predstavi "Ko je ubio Dženis Džoplin" , Verdijevoj "Travijati", kao i gala koncertu "Operske novogodišnje priče". Poseban spektakl za gledaoce RTS-a priprema se 30. decembra, kada će u prenosu uživo, posle drugog Dnevnika, sa više lokacija u Novom Sadu, u isto vreme orkestar, hor i solisti opere Srpskog Narodnog pozorišta izvesti čuvenu opersku ariju "Nessun dorma", uz poruku: "Pobedićemo".

Prvog januara na drugom programu, u 21h gledamo TV premijeru prošlogodišnjeg koncerta Zdravka Čolića iz Arene. Tokom prazničnih dana očekuju nas brojni koncerti velikih zvezda - Džeja, Miroslava Ilića, Ane Bekute, Halida Bešlića, Snežane Đurišić...

RTS Planeta će u okviru Novogodišnjeg bioskopa, u periodu od 1. do 14. januara, svakodnevno objavljivati po tri nova filmska naslova.

Praznične dane pred nama obeležiće čak dve premijerne domaće serije koje će se smenjivati na prvom programu RTS-a od 20 časova.

Dugo očekivana serija "Kamiondžije d.o.o." pred televizijsku publiku stiže 28. decembra i pratimo je radnim danima, od ponedeljka do petka. Komedija po žanru, serija je svojevrsni omaž "Kamiondžijama" iz sedamdestih godina, kako je to zamislio pisac scenarija za obe serije, Gordan Mihić. Praznične večeri provodićemo prateći doživljaje naslednika Paje i Jareta - Baje i Žiće, koje maestralno tumače glumci Nenad Jezdić i Tihomir Stanić.

Od subote, 26. decembra, pa u naredna četiri vikenda, od 20 časova na Prvom programu Radio-televizije Srbije, očekuje nas premijera kriminalističke serije "Klan". Ova savremena akciona drama prati uzdizanje i životni put dva sitna kriminalca i pruža do sada neviđen uvid u samo srce kriminalnih organizacija i njihovih mnogobrojnih poslova.

Izvor: Promo
Foto: RTS/Promo

anđelka prpićceca ražanatovićkamiondžijeklankoncertinenad jezdićnova godinanovogodišnji programrtstihomir stanićzdravko čolić