TAJNE SAVRŠENE KOSE: Pet zlatnih trikova za fenomenalnu frizuru

Kosa nam je svima ključan deo spoljašnjeg izgleda i pojave, jer je jedna od prvih stvari koju druge žene i muškarci na nama najčešće prvo primete. Nezavisno od tipa i kvaliteta kose - svaka žena se u određenom trenutku susretne s potrebom za intenzivnu negu i regeneraciju oštećenih vlasi, pod uticajem sunca i vetra, i usled procesa kakvi su farbanje i feniranje kose.

Predstavljamo vam pet trikova kako do genijalne kose (bez puno muke, i bez komplikovanih rituala).

1. KAKO DOBITI ONAJ SJAJ KOSE KOJI SVI ŽELE?

Ako redovno koristiteulje za kosu, vaše će vlasi s vremenom postati zdravije, jače i sjajnije. Ulje možete nanositi pre šamponiranja ili nanesite nekoliko kapi na mokru kosu pre feniranja. Kada nanosite ulje, učinite to mokrim rukama i odaberite ona koja sadrže malo silikona jer se oni brinu da se ulje fino rasporedi po kosi.

2. KAKO DOBITI SEKSI PRAMENOVE?

Postoje dve tajne prirodnog looka za pramenove: zamolite svog frizera da vam nanese tri nijanse: jednu koja je bliska vašoj prirodnoj boji, drugu malo svetliju i treću još svetliju. Tako ćete se osigurati da pramenovi ne budu grubi ili da se ne vide "neprirodne" linije (zebra efekat). Koren obojite nijansu svetlije tako da izgleda kao da je posvetleo na suncu.

3. KAKO DOBITI LEPE LOKNE?

Da biste svojim kovrdžama podarili malo volumena i opušteniji izgled, na mokru kosu nanesite malo regeneratora, ali onaj koji se ostavlja u kosi, s oznakom "leave‐in" ili "bez ispiranja", i malo seruma u peškirom prosušenu kosu, pročešljajte prstima, dobro rasporedite preparate, od korena do vrhova. Nakon toga uvijte kosu oko prstiju i pričvrstite šnalicom. Ostavite tako da se osuši jer u tome je trik kod kovrdžave kose - ne morate je puno dirati dok je mokra.

4. KAKO DOBITI SAVRŠENE TALASE?

Isprobajte nežno kovrdžanje. Koristite uvijač ili presu. Tajna je ne držaiti pramenove kose predugo unutar uvijača, kao i da ih ne začešljavate do perfekcije, da biste onaj "neuredni" look. Potrebno je samo "tu‐i‐ tamo" napravili pokoji profi uvojak. Tako ćete dobiti prirodni look, a ne onu prestilizovanu frizuru kao kod barbike. Na kraju malo prstima zgužvajte kosu i nanesite neki lagani sprej za kosu.

5. KAKO DOBITI POKRET U KOSI (a ne efekt kacige)?

Nakon pranja kose nanesite preparat za volumen kose na koren, pričekajte da se kosa malo osuši i potom okrenite glavu prema dole i namestite fen na srednju jačinu. Deo po deo kose namotajte na okruglu četku i fenom osušite, ali nemojte istezati kosu. Nanesite malo laka na prste i prođite kroz kosu.

Izvor: Stil.kurir.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

fen za kosufrizurakosapramenoviregenerator za kosutalasi u kosivlasivolumen