Salaš 137

Kada smo ušli u salaško naselje Čenej, nadomak Novog Sada nismo ni pomišljali da će nas ovakva čarolija dočekati. Sve je počelo sa skretanjem na semaforu koji se nalazi na autoputu E 75, jednom jedinom semaforu od Mađarske do Grčke. Kada nešto počne s jedinstvenom i zanimljivom činjenicom, što ga više upoznajete postaje sve zanimljivije. 

Ulazeći sa puta do kapije "Salaša 137" prošli smo kroz divan drvored sa obe strane puta, čija su stabla okrečena do polovine, i odaju utisak da ulazite u razglednicu. Dočekao nas je neposredan, šarmantan, zanimljiv gospodin, koji je pre desetak godina odlučio da sa svojim drugarom napravi salaš gde će raditi i uživati. Splića, taj šarmantan i vrstan ugostitelj, i očigledno veliki hedonista, nije mogao da se „odbrani“ od poseta svojih prijatelja, prijatelja prijatelja... 

"Salaš 137" morao je da postane javno mesto, za sve poklonike odlične hrane, vrhunskog pića, bogatog sadržaja i kvalitetne muzike. Sada je hedonistički raj, mesto poslovnih i privatnih sastanaka, dobrog provoda, konjičkih turnira, organizovanog lova na srndaće, ptice... mesto na kome se vreme troši kvalitetno. 

Pored restorana (gde se služi slow food kuhinja), konjičkog kluba "Jastreb", lovačkog kluba "International", nalazi se i 14 soba (za odmor i noćenje) u Alt Deutsche stilu, igralište za decu, pansion za konje i pse... Kada god odlučite da dođete i posetite ono što se ne propušta, jedno je sigurno: pozitivna energija i osmeh će danima stajati na vašem licu. Počev od domaćina ovde su svi veseli, prijatni, ljubazni, duhoviti i sasvim svoji. Otkrijte privilegije maštovitih i onih koji znaju da uživaju.