MOŽDA NISTE ZNALI: Pet "ludih" činjenica o seksu

Iako seks više nije zabranjena tema te skoro ne postoje stvari koje o njemu ne znamo, predstavljamo vam nekoliko "ludih" činjenica koje najverovatnije niste znali.

1. Sperma u telu može da preživi i do 5 dana

Sperma muškarca je neverovatno otporna, pa tako u ženi može da preživi od tri do pet dana, što ukazuje da nezaštićen odnos nekoliko dana pre menstruacije nije najbolja opcija ako ne planirate trudnoću. Sperma koja nije dospela do ženine vagine može da preživi samo nekoliko sati.

2. Muškarci proizvode velike količine sperme

Dovoljno je samo reći da samo jedan muškarac proizvede toliko sperme u samo dve nedelje da njome može da oplodi sve žene sveta!

3. Seks može da poveća prag toleranacije na bol

Izgleda da je linija između zadovoljstva i bola zaista tanka – barem kad se radi o seksu! Prema istraživanju objavljenom u časopisu "Sex Research", kada se uzbudite prag tolerancije na bol neverovatno raste, a u trenutku orgazma čula bola su skoro potpuno blokirana.

4. Postoji razlog zašto je teško mokriti nakon seksa

Nakon orgazma u telu se otpušta antidiuretski hormon (ADH), što stvara problem pri mokrenju nakon polnog odnosa. No, savetuje se da se potrudite jer će mokrenje pomoći pri sprečavanju urinarnih infekcija.

5. Seksom možete da povećate grudi

Grudi žene mogu da "nabujaju" do 25 posto kada je ona uzbuđena. Da li ste znali da oko jedan posto žena može da postigne orgazam samo stimulacijom bradavica?

Izvor: Ordinacija.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

bolbradavicegrudiorgazamseksspermastimulacija bradavicatrudnoćauzbuđenjevagina