NA RESPIRATORIMA ŠIROM SRBIJE 300 PACIJENATA: Preminulo 49 osoba, 3.823 novozaražena slučaja koronavirusa

U poslednja 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirano 14.794 osoba, njih 3.823 je pozitivno, dok je nažalost 49 osoba preminulo.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut" na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 300 pacijenata.

Podsetimo, u Srbiji je juče počela vakcinacija protiv koronavirusa, a prva građanka naše zemlje koja je primila "Fajzerovu" vakcinu jeste premijerka Srbije Ana Brnabić. Vakcinacija je juče počela i u domovima za stare u Beogradu i Novom Sadu, danas se nastavila u još nekim gradovima poput Niša i Kragujevca.

Danas je zasedao Krizni štab za borbu protiv koronavirusa koji je odlučio da ovog vikenda svi ugostiteljski i trovinski objeki, kao i uslužne delatnosti, mogu da rade do 20 časova, tako će biti i u ponedljak, kada Štab ponovo zaseda. Tada će se odlučivato o tome koje mere će važiti za Novu godinu.

Izvor: Blic.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Ana Brnabićbroj pacijenata na respiratorimabroj preminulihbroj zaraženihkoronakoronavirusKovid-19krizni štabpandemija koronavirusavakcina