NA RESPIRATORIMA ŠIROM SRBIJE 283 PACIJENTA: Preminulo 39 osoba, 2.074 novozaraženih koronavirusom

U poslednja 24 sata u Srbiji su na koronavirus testirane 9.282 osobe, pozitivno je njih 2.074, dok je nažalost 39 osoba preminulo.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalaze se 283 pacijenta.

Apeli lekara izgleda da su imali efekta, jer su građani Srbije u najvećem broju Novu godinu dočakli odgovorno - bez velikih okupljanja, uglavnom u krugu porodice, što potvrđuju i izvaštaji policije koji kažu da nisu imali puno prijava noćas i da su se mere poštovale.

To bi trebalo da nam se vrati tako da u narednom periodu ipak ne dođe do novog pika, na šta su lekari upozoravali da je moguće ukoliko se oglušimo o njihove apale da poštujemo mere.

Nadu u bolji perod pred nama daje nam i to što smo u ovu godinu ušli sa mnogo moćnijim oružjem protiv kovida - vakcinom!

Doktor Radmilo Janković, anesteziolog Kliničkog centra (KC) Niš izjavio je danas da će vakcinacija početi u "najvećoj mogućoj magnitudi" u januaru i da će priča o korona virusu polako biti stavljena "ad akta".

Izvor: Blic.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

broj pacijenata na respiratorimabroj preminulihbroj zaraženihkoronakoronaviruskovidKovid-19pandemija koronavirusavakcina