ČUDOTVORNA MASKA OD BANANE: Lako do sjajne, jake i svilenkaste kose

Sa dolaskom zime pojavljuje se i povećano opadanje kose, pa se veoma brzo može uočiti - isušenost. Vaša nekad glatka i nežna kosa sve više počinje da liči na metlu, a nema tog češlja koji bi je takvu raščešljao. Možete očajavati, potrošiti gomilu novca na skupe proizvode, možete pribeći i malim trikovima i spremiti dobru masku kod svoje kuće. Sve što vam treba za masku za kosu koja je oduševila žene širom sveta je - banana.

Najjednostavniji recept za ovu masku iz kućne radinosti pronašli smo na blogu Hair Buddha, čija autorka nudi još recepata iz prirode za zdravu i poželjnu kosu. Ovaj s bananom vredi isprobati - možda je najjednostavniji od svih, brz i ima sjajne efekte.

Čudotvorna maska za kosu sa bananom

Sastojci:

- jedna zrela banana

- 2 kašikice kokosovog ulja

- 2 kašike meda

- 1/2 šoljice kokosova mleka ili jogurta

- 1 kašičica maslaca

- 1 žumance

Postupak:

Izmešajte sve sastojke, bananu prethodno izgnječite. Možete sve staviti i u blender. Masku nanesite od korena prema vrhovima kose, zatim kosu zamotajte u peškir ili stavite kapicu za tuširanje. Pustite da deluje oko 30 minuta, potom isperite i nastavite uobičajenu rutinu pranja. Nakon sušenja kose, bićete oduševljeni kako vaša kosa izgleda.

Efekti "banana maske":

- dubinski hidrira vlasi

- kosa je meka, nežna i sjajna

- podstiče rast kose

- pomaže kod elektriciteta

- pomaže kod ispucalih vrhova

Izvor: Hellomagazin.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

bananakokosovo mlekomaska za kosumedopadanje koserast kosevlasi