NE PRIZNAJE KRIVIČNO DELO ZA KOJE GA TERETE: Počelo suđenje Milanu Kaliniću zbog tuče u hali "Pionir"

- Ni u jednom momentu nisam pokušao da udarim, niti udario Dalibora Krkovića. Apsolutno ne priznajem krivično delo za koje me terete - ovo je danas u Višem sudu u Beogradu iznoseći odbranu kazao glumac Milan Kalinić.

Njemu je počelo suđenje zbog incidenta u hali "Pionir" 6. aprila 2019. godine uoči početka košarkaške utakmice između Crvene zvezde i Partizana. Tužilaštvo ga je optužilo za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, navodeći da je Daliboru Krkoviću navukao jaknu preko glave i više puta ga šakom udario u glavu.

Dalibor Krković i Filip Volšek su prošle godine sa tužilaštvom sklopili sporazum o priznanju krivice za nasilničko ponašanje na utakmici zbog ovog incidenta. Obojici su izrečene iste kazne - četiri meseca zatvora uslovno na godinu dana, novčana kazna od 70.000 dinara i zabrana prisustvovanja utakmicama godinu dana.

Kalinić je u sudu detaljno ispričao šta se sve tad dogodilo. Kazao je da je njegov prijatelj Marko Pavlović, portparol Zvezde za tu utakmicu organizovao VIP deo na parteru pored terena i da je za njega i njegovog kolegu glumca Aleksandra Radojičića stavio crveni dvosed:

- Kad sam došao video sam da na njemu sedi nepoznati čovek i seo sam pored. Nisam mu rekao da je zauzeo Acino mesto, da ne bude šta sad ja tu glumim, ali sam mislio da će ustati kad Aca dođe. Tad mi je jedna televizija zatražila intervju, pa sam ustao. Marko Pavlović je prišao Daliboru i rekao mu da ustane i da je to mesto rezervisano. On mu je odgovorio: "A gde ja da sednem?" Meni je to zaparalo uši, ali nastavio sam da dajem intervju. Marko mu je rekao: "Imaš kartu, sedi na svoje mesto". Dalibor je ustao i rekao mu: "Napušite mi se svi k...a"!

Kalinićev branilac Andrea Vidović predložila je da se na suđenju saslušaju Jug Radivojević, Živorad Anđelković i Dragan Šutanovac, koji su bili očevidci događaja. Ona je ukazala da niko od svedoka nije video taj Kalinićev udarac, a da video snimak pokazuje samo da je on bio na utakmici i da je izašao u pratnji lekara.

- Dalibor ga tad baš jako udara glavom u lice. Marko posrće i pada, a on se nageo nad njim i nastavlja da ga udara pesnicama u glavu. Ja sam tad pritrčao, povukao Dalibora sa leđa za jaknu i odmakao ga. Nisam mu je namerno nabacio na glavu. On je bio pamahnitao, mlatarao je rukama, a ja sam ga za jednu uhvatio da me ne udari. Tad je već prišlo i obezbeđenje i odvojilao ga.

Popularni glumac i veliki zvezdaš, kaže da je u ovaj incident uvučen zbog svojih drugarskih i moralnih načela:

- Ako sam ja nasilnik zašto niko na mene nije skočio, već su svi skočili na Dalibora, držali ga i udaljili iz sale. Niko iz obezbeđenja meni nije ništa rekao. Mojim delovanjem kad sam ga odvukao od Marka, nasilje se zaustavilo. Tek kad su mediji o ovome počeli da izveštavaju označen sam kao krivac. Jedini nasilnik je bio Dalibor i on je priznao krivicu. Posle dva dana me pozvao telefonom i rekao: "Milane izvini, ne znam šta mi je bilo, bio sam nervozan, žao mi je što ti se ovo dešava".

Izvor: Novosti.rs
Foto: kalinic.milan72/Instagram

hala pionirkošarkaška utakmicamilan kalinićtučavoditelj