Norveška šuma objavila album "Nebo"

Novosadski gitarski sastav izbacio i promotivni singl "Ogledala"

Spektar zvukova koji se na njemu mogu čuti je šarolik i gradaciono poređan, od sirovog garage zvuka prema melodičnijim, mekšim i diskretnijim tonovima koji se mogu čuti kako se celina primiče kraju, dok dominantna estetika ostaje netaknuta. Sam doživljaj koji bend pruža u svih osam pesama nezavisan je od producentske palice, prostora ili opreme na kojoj je snimano, i predstavlja atmosferu svakodnevnice koju svi živimo pritisnutu teškim, posivelim nebom.

Najaktuelnija numera na albumu pod nazivom “Ogledala” predstavlja do sad najveći iskorak benda u produkcionom smislu, uz propratni spot u režiji mladih ljudi sa Akademije umetnosti koji je verno oslikao bespomoćnost i teskobu u kontrastu sa notom nade u pozadini kao kontrast teksta i muzike kakav se može često sresti u pesmama “Norveške Šume”.

Snimana na samom kraju 2020. godine u Beogradu u Down There studiju Uroša Milkića, “Ogledala” donose i još jedan novitet - bend je u svoj, do sada pretežno garažni zvuk uveo i zvuk syntha, kao potpuno prirodan izbor u slučaju konkretne numere, što je ukupnu atmosferu nakrivilo na guitar-pop žanrovsku stranu. Neopterećeni muzičkim određenjima, “Norveška Šuma” nastavljaju da stvaraju i dalje sa ciljem da “Nebo” bude samo prvo izdanje u raznovrsnom nizu.

albummuzikanebonorveška šumaogledalaspot