JEFTINO I DOSTUPNO: Bademovo ulje za negu kože i kose

Rešava vas podočnjaka i sitnih bora oko očiju, a cena mu je simbolična. Znate li koji je kozmetički proizvod u pitanju?

Bademovo ulje je jedno od prirodnih ulja koje ima zaista široku primenu. Fantastično je za kožu lica, vrata i dekoltea, a efekti su vidljivi već za nedelju do dve. Pritom, odgovara svačijem budžetu jer se kupuje u najbližoj prodavnici zdrave hrane ili apoteci.

Bademi su neverovatno bogati nutritijentima. Sadrže vitamin E, vitamine B, magnezijum, bakar, mangan, kalcijum, kalijum. A bademovo ulje pravi se direktno od jezgra badema i zadržava većinu neophodnih minerala i vitamina. Zbog svog sadržaja, ali i efikasnosti, koristi se u kozmetici već vekovima.

Za šta se sve koristi bademovo ulje?

Suva koža lica

Bademovo ulje sadrži vitamin E, koji je prirodni antioksidans i sprečava dehidrataciju lica. Samo po sebi, bademovo ulje je lagano, pa se lako upija i pogodno je za hidriranje osetljive kože.

Protiv bora oko očiju

Lagana struktura ulja čini ga pogodnim za nanošenje na osetljivu i tanku kožu oko očiju. Antioksidansi kojima obiluje hidriraju kožu, što je preduslov za stvaranje kolagena. Ova supstanca, kao što već znamo, čini kožu elastičnom i za 4 do 6 nedelja zateže sitne bore.

Koža dekoltea

Zbog svog efekta hidriranja i stimulacije stvaranja kolagena, bademovo ulje je pogodno i za negu dekoltea. Možda neće učiniti da vaše grudi prkose sili teže kao u dvadesetima, ali definitivno pomaže u borbi sa prvim znacima starenja.

Uklanjanje podočnjaka

E, na ovom polju, iskustveno dokazano, bademovo ulje zaista čini čuda. Ono pospešuje prokrvljenost područja oko očiju, zbog čega naduvenost i tamni kolutovi nestaju.

Dovoljno je da svako drugo veče laganim kružnim pokretima nanesete ulje na područje oko očiju. Možete napraviti i posebnu masku, ukoliko pomešate bademovo ulje i med.

Oštećena kosa

Bademovo ulje, zahvaljujući proteinima, obnavlja oštećenu i izlomljenu kosu i vraća joj sjaj. Ovo ulje nanosi se posle šamponiranja kose i utrljava u krajeve. Nakon nekoliko minuta dovoljno je dobro isprati kosu. Kosa će biti obnovljena i sjajna.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

bademovo uljeborekosakozmetički proizvodnega kosenega kožepodočnjaci