OSTALA JE VELIKA PRAZNINA: Poznati se opraštaju od Đorđa Balaševića

Đorđe Balašević preminuo je danas u 68. godini. Čuveni kantautor iza sebe je ostavio suprugu Oliveru, ćerke Jovanu i Jelenu i sina Aleksu, ali i pregršt hitova po kojima ćemo ga pamti.

Nakon vesti o smrti popularnog kantautora oglasio se njegov dugogodišnji prijatelj Zdravko Čolić.

Čolić je istakao koliko je iznenađen vešću o smrti čuvenog Panonskog mornara.

- Zatečen sam vešću o smrti Đorđa Balaševića. Za tako velikog čoveka i umetnika mislite da vas nikada neće napustiti. Otišao je veliki pesnik i moj veliki prijatelj i zato će svima nama ostati ogromna praznina. Ovo je bolan udarac. Nenadoknadiv gubitak za kulturni i javni život čitavog regiona, kao i svih poštovalaca njegove muzike u svetu. Otišao je jedan od najboljih. Hvala ti Đole za sve! - rekao je Čola.

Kolege i prijatelji se opraštaju od Balaševića, a među njima i Momčilo Bajagić Bajaga.

- Zatečen sam i šokiran. Ovo je veliki gubitak za našu muziku, poeziju, umetnost... Žao mi je što se to tako iznenada desilo. Balaševića, privatno, nisam preterano poznavao, nekoliko puta smo razgovarali - rekao je Bajaga.

- Bio je taj moj Đorđe veliki umetnik, jedan od najvećih i kroz umetnost i kroz ljudskost, hrabrost i čovečnost. Treba mu podići spomenik - kaže Rade Šerbedžija, koji je sa velikom tugom dočekao vest o smrti Đorđa Balaševića. Dugo se nisu videli, jer se Balašević u poslednje vreme udaljio od prijatelja i druženja, ali Rade se priseća svakog koncerta koji je imao u Beogradu i Novom sadu, gde bi se Đole iznenada pojavio.

- Samo bi mi došao iza leđa i rekao: "Došao si, baćo". Otpevao je nekoliko pesama, poljubio me i nestao. Bio je božanstven.

Zajedno su radili i na filmu "Rani mraz" u kojem je veliki glumac igrao Vasu Ladačkog, družili su se godinama, posećivali.

- Ne mogu da verujem da ga nema. Koje je to vreme došlo.

Šerbedžija kaže da je po svemu Balašević bio poseban.

- Ta njegova poezija, ta muzika, ti molovi, koje je mogao da otpeva samo on. Niko ga nije mogao da imitira, jer su te pesme imale balaševićevski mol, toliko prepoznatljiv i samo njemu svojestven.

Izvor: Novosti.rs
Foto: ĐORĐE BALAŠEVIĆ OFFICIAL - YouTube/PrintScreen

Đorđe BalaševićMomčilo Bajagić Bajagarade šerbedžijazdravko čolić