EMOTIVNI I INTUITIVNI SANJARI: Zašto je veoma teško razumeti osobe rođene u znaku Ribe?

Ribe su dvanaesti znak horoskopa, vodenog elementa. Vladar Riba je Neptun, planeta mašte i nerealnog, koji je zaslužan što su pripadnici ovog znaka idealistične i osetljive osobe.

Opšte karakteristike
Trajanje:
19. februar - 20. mart
Element: Voda
Kuća u natalnoj karti: Dvanaesta
Vladajuća planeta: Neptun
Kvalitet: Mutable
Polaritet: Negativan
Zdravstveni problemi: stopala, imuni sistem

Osnovne karakteristike Riba: razumnost, racionalnost, emotivnost, empatičnost, intuitivnost, sklonost sanjarenju i maštarenju.

Zašto je teško razumeti Ribe?

- Ribe su poslednji znak Zodijaka koji ima pomešane osobine ostalih 11. Zbog toga Ribe stalno razmišljaju o tome šta neko misli, kako se oseća, zašto tako misli i zašto se tako oseća. Često ne mogu ni sami sebe da shvate.

- Konstantno istražuju nove stvari, ali njihovoj sreći nema kraja ukoliko postoji neko sa kim će to i da podele. U ljubavnoj vezi se najbolje slažu sa ljudima koji su jednako "ludi" kao i one. Međutim, ukoliko se oseti u "zamci", pobeći će prvom prilikom.

- Njihova izražena empatija je ono što će vas naterati da prvo njih nazovete kada vam je teško. Vrlo često će svoje emocije staviti na drugo mesto kako bi vam pomogli.

- Sanjari koji teško razdvajaju stvarnost od mašte. I tada nastaju problemi.

- Lako menjaju raspoloženje. Ukoliko ste na primer ljuti, a Riba je u blizini, brzo će negativna energija preći i na nju. Zato su vrlo probirljivi kada je reč o ljudima koji čine njihovo svakodnevno okruženje.

- Na kraju teškog dana, Ribe često mogu biti negativne. Ljudi umeju da izvuku energiju iz njih toliko da su im ponekad "baterije" prazne. Ne brinite, tada se obično povuku u sebe.

- Vide samo ono najbolje u ljudima. Zato se druže sa svima. Frazu "nevin dok se ne pokaže suprotno" je sigurno izmislio neko rođen u znaku Ribe.

- Moguće je ipak, da prođe mnogo vremena dok vas ne puste da im se skroz približite. Ali kad to konačno učine, zauvek ste miljenik Ribe.

- Ribe vole da misle o ljudima i svetu koji ih okružuje, ali ne podnose pretenciozne osobe koje uvek ističu sebe u prvi plan.

Izvor: Astrosav.com
Foto: Ilustracija/Pexels.com

horoskoposobe rođene u znaku riberibe