MODNI PUTOKAZ: Kako izabrati prave najlon čarape?

Da li da odaberete crne najlonke ili one sa printom? Nemojte potcenjivati ulogu najlon čarapa u kreiranju sopstvenog stajlinga!

Najlon čarape čest su dodatak svaodnevnih odevnih kombinacija, posebno zimi. Mnogi bi možda rekli da tu nema neke posebne filozofije, ali izbor najlon čarapa i način na kojih ih nosite mogu i te kako poboljšati, ali i ugroziti vaš stil. Na tržištu je zaista mnogo različitih modela, pa greške pri izboru nisu retkost. Dakle, da ne biste skrenuli sa pravog modnog puta, otkrivamo vam neka osnovna pravila koja ne bi trebalo da prekršite ukoliko vam je namera da vas okarakterišu kao damu od stila.

Kako izabrati prave najlonke za vašu modnu kombinaciju?

Čarape u boji kože

Ukoliko ih možete izbeći, najbolje je da to i učinite. Ako se, pak, odlučite za najlon čarape u nude nijansi, posegnite za mat modelima i potrudite se da ih u potpunosti prilagodite nijansi kože. Uvak imajte na umu da one moraju biti potpuno neprimetne – baš kao druga koža.

Mrežaste čarape

S ovom vrstom čarapa treba biti posebno oprezan budući da one vrlo lako mogu poizvesti loš efekat. Ukoliko se odlučite za njih, birajte manje izazovnu odeću, kao i komade u neupadljivim nijansama. Mrežaste čarape dobro idu uz džins, tričetvrt pantalone, midi-suknje, kao i haljine svedenijih formi.

Najlonke u boji

U ovom slučaju važno je da izbegavate previše jarke boje. Odlučite se za bordo, teget, petrolej-zelenu, sivu... Ukoliko, pak, rizikujete, nosite ih uz istoimene nijanse presečene neutralnim. Svakako, nipošto ih nemojte kombinovati uz više od tri boje. I uvek uparujte hladne tonove sa hladnim, a tople sa toplim!

Dezenirane i svetlucave hulahopke

Dezenirane hulahopke zahtevaju smirenije odevne kombinacije. Elegantan dezen, romboidi, ili tufne (u jednom tonu) odlično izgledaju uz malu crnu haljinu ili neku drugu monohromatsku opciju. Istopravilo važi i za svetlucave opcije.

Crne najlonke

Iako se smatraju "sigurnom pričom", i kada je o crnim najlonkama reč, postoje pravila. Potpuno prozirne opcije, kao i visoki sjaj, gotovo nikada ne izgledaju dobro. U ovom slučaju nipošto nemojte gubiti iz vida jedno pravilo – što je odeća deblja, i čarape moraju biti punije.

Modeli sa printom

Višebojni print dozoljen je samo ukoliko umete da ga iznesete. I to isključivo u paru sa potpuno crnom garderobom veoma jednostavnih linija. Svaka druga opcija veoma lako bi mogla preći granicu kiča. A sigurni smo da to ne želite!

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

čarapečarape u boji kožecrne najlonkehulahopkemrezaste carapenajlon čarapenajlonke u bojiprint