VISOKI STRUK I ŠIROKE NOGAVICE: Kakve farmerke će se nositi ove sezone?

Kakve su farmerke u modi, pitate se. Dobre farmerke su, za većinu žena, jedan od omiljenih i osnovnih komada na kojima im počiva svaki autfit. U izobilju denim stilova, ove godine važi jedna jedina zapovest: bežite od uskih farmerki!

Bootcut

Ovaj model farmerki podrazumeva da se nogavice šire pri dnu. Najpoznatiji oblik bootcut su farmerke sa ravnim nogavicama. Međutim, ove sezone će se u modu vratiti i jedan pomalo zaboravljen oblik: zvonaste nogavice.

Visoki struk

Iako je leto 2020. godine, a naročito influenserke na društvenim mrežama, najavilo da bi nizak struk mogao da se vrati u modu – to se nije dogodilo. I ove godine biramo farmerice sa dubokim strukom. Stilisti čak preporučuju da se biraju farmerke sa opcijom ultra visokog struka. Detalji poput pojasa ili vidljive dugmadi su apsolutno poželjni.

Izbledeli džins

Kada je boja teksasa u pitanju, stilisti su gotovo jednoglasni i predlažu izbledeli džins. Paralelno, kao opcija za one kojima ovo nije prihvatljivo, pojavljuje se i crna boja teksasa.

Važna napomena: ako nosite džins na posao ili imate više od 35 godina, izbegavajte izbeljeni teksas. Jednostavno, ne izgleda naročito dobro.

Baggy farmerke

Baggy farmerke će i ove godine biti u modi i to u raznim oblicima. Ono što je preporuka stilista, ako se baš odlučite za ovaj oblik, jeste da ga kombinujete sa uskim majicama. Ove godine, nemojte ih uparivati sa oversajz komadima.

Da li je skinny jeans potpuno izašao iz mode?

Skinny je, saglasni su stilisti, sada već postao klasičan komad i nema te sile koja će ga učiniti potpuno nepoželjnim. Ipak, ove godine on jednostavno nije na listi trendi komada garderobe. To ipak ne znači da ga ne možete nositi ako ste poklonik.

Dobri stari skinny, ako želite da ga nosite u 2021. godini mora da ima izrazito visok struk i dužinu kapri pantalona (5 do 8 centimetara iznad skočnog zgloba). Najbolje bi bilo da birate one skinny koje imaju vidljivu i upadljivu dugmad. Ukoliko vam je ovo previše ili, jednostavno, vaša građa baš i ne trpi pokazivanje struka i kukova, onda odaberite crni teksas.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

džinsfarmerkeskinny jeansskinny modelvisoki strukzvonaste nogavice