POTVRDILA I KONTROLA LETA: Američki piloti videli NLO koji se kretao velikom brzinom

Nekoliko američkih federalnih službi potvrdilo je da su piloti na jednom od komercijalnih letova videli NLO kako velikom brzinom preleće iznad njihovog aviona na jugozapadu Sjedinjenih Država.

Piloti na letu 2292 "Amerikan erlajnsa" iznad tromeđe Teksasa, Oklahome i Novog Meksika primetili su na visini od 11.000 metara dugački cilindrični objekat koji se kretao izuzetno velikom brzinom, a onda nestao.

Ubrzo nakon susreta, piloti su radio-vezom javili Federalnoj kontroli leta u Albukerkiju i pitali šta se tačno dešava.

Njihov razgovor presreo je bloger Stiv Daglas, koji vodi portal "Deep Blue Horizon", a njegovu priču su uskoro preuzeli i drugi mediji.

- Da li imate neke mete ovde? Upravo je nešto preletelo iznad nas. Dugački cilindrični objekat koji je podsećao na krstareću raketu kretao se velikom brzinom i preleteo nas - javili su piloti.

Na medijska pitanja o misterioznom susretu, iz "Amerikan erlajnsa" isprva su rekli da nemaju nikakve informacije o tome i da nisu upoznati sa takvom situacijom.

Nešto kasnije, međutim, kompanija je izdala saopštenje u kojem je potvrdila da je radio-snimak autentičan.

- Nakon razgovora sa pilotima i dodatnih informacija koje smo dobili, možemo da potvrdimo da se razgovor sa komandom leta zaista desio i da je potekao 21. februara sa leta 2292. Za sva dalja pitanja, obratite se Federalnom istražnom birou - navela je kompanija.

Da čitava stvar bude još čudnija, Federalna administracija za avijaciju takođe je potvrdila izjavu pilota, ali da ništa nije registrovala na svojim radarima.

- Pilot je prijavio da je video objekat iznad Novog Meksika nešto posle podneva. Naši kontrolori nisu primetili ništa na radarima u tom području - piše u kratkom saopštenju.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pexels.com

avionkontrola letaletnlopilotradarradio vezaraketa