Gilles Peterson

Gilles Peterson nas je počastio mešavinom brazilijane i progresiva. Da, bili smo malo iznenađeni i zatečeni tim izborom, ali je set bez obzira na sve dobro zvučao. 
Iako smo priželjkivali da se ova žurka održi u "Barutani, kako je i prvobitno najavljeno, zbog vremenskih neprilika  premeštena je u Dom omladine. Organizator je imao ideju da posetioci ne pokisnu, ali nesnosna vrućina u donjoj sali Doma omladine  imala je sličan efekat, te su ljudi sa žurke izlazili preznojeni i mokri. Žurku je otvorio Jazzmate, čiji je set trajao do 01.30, kada za miksete dolazi zvezda večeri – Gilles Peterson. 
Svoj set je otvorio brazilskim ritmom. Radilo se o kvalitetnoj plesnoj muzici, koja nas je podsetila na karnevalske dane. Imamo utisak da je težak vazduh i velika toplota u Domu omladine omela klabere da pokažu svoje puno igračko umeće. Teška atmosfera, jednostavno, nije dozvolila ljudima da se razmahnu. 
Gilles je poznat po tome da u svojim setovima ima izlete u razne pravce muzike. Usledio je nekakav progresiv, a publika kao da je jedva dočekala i najmanji razlog da izađe iz vrele sale. Gost iz engleske to brzo uviđa i vraća se dobitnoj kombinaciji koja je trajala do kraja njegovog seta. 
Nikolor i Beatniks su zatvorili ovu žurku, koja nas je zadovoljila u svakom aspektu, s tim što se nadamo da će se velike žurke konačno premestiti na otvorene prostore.

Ostale fotografije