BUDITE ZAVODLJIVE: Koja šminka je u trendu ovog proleća?

Sunčani i vedri dani prosto zahtevaju jake i intenzivne boje, kako u našoj odeći tako i šminkanju. Ako se do sada niste usudile da eksperimentišete sa jarkim bojama i seksi prolećnim izgledom, pročitajte par saveta koje vam donosimo.

Crni krejon

Izvucite jako tanku mačkastu liniju koja će pratiti sam koren trepavica. Naravno, pre nego što se bacite na iscrtavanje očiju, nanesite podlogu, puder i rumenilo. Za iscrtavanje linije možete koristiti kremasti krejon ili klasični crni ajlajner sa izrazito tankom i preciznom četkicom.

Dodajte senku

Kada se crna linija osuši, naglasite je i podebljajte nekom intenzivnom i bogatom nijansom poput boje mentola, tirkizne, žute ili narandžaste.

Neka vaše oči budu u prvom planu

Istaknite obrve. Ako imate ređe obrve ili ipak želite da ih ublažite, četkicom ih "premažite" puderom u kamenu koji je nijansu do dve tamniji od vašeg tena. Tako ćete postići utisak urednih i prirodnih obrva koje će se stopiti sa ostatkom lica.

Igrajte se bojama

Bez obzira na to što ste na kapke naneli koloritno bogat ajlajner, dopušteno je i usne naglasiti intenzivnom bojom. Zapravo, ove sezone je to veliki hit. Kombinujte tirkiznu senku sa karminom za usne u cigla boji, narandžastu senku sa svetlo crvenim karminom i žutu sa narandžastim karminom. Igrajte se bojama jer su dani kada je bilo dopušteno nanošenje intenzivne boje na samo jedan deo lica, odavno iza nas.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

intenzivne bojekarminočiprolećepudersenka za očišminka