Kampanja “Zelena Srbija”: Ambasadori Izraela i Kraljevine Danske u Bačkoj Palanci!

Kompanija Color Media Communications pod pokroviteljstvom Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine i tokom 2021. godine sprovodi kampanju “Zelena Srbija”.

U sklopu kampanje "Zelena Srbija" biće organizovana sadnja u 10 gradova i opština Srbije kako bismo podigli svest građana, lokalnih samouprava i kompanija o tome koliko je značajno ozelenjavanje Srbije.

Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije,  kao društveno odgovorna institucija ovom kampanjom želi da doprinese podizanju svesti po pitanju ove teme i razmeni iskustava sa zemljama koje imaju diplomatska predstavništva u Beogradu.

Opština Bačka Palanka je druga u ovoj godini od planiranih 10 gradova i opština, koja je prepoznala značaj ovog projekta i omogućila da se sadnice bora i lipe u okviru kampanje „Zelena Srbija“ zasade u Bloku Partizan.

Prisutnima će se ovom prilikom obratiti: 

  • Branislav Šušnica, predsednik opštine Bačka Palanka,
  • Nemanja Erceg, pomoćnik pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine,
  • Slađan Velinov, direktor Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije,
  • Nj.E. Jahel Vilan, ambasador Izraela u Srbiji,
  • Nj.E. Suzane Šajn, ambasadorka Kraljevine Danske u Srbiji,
  • Roland Kokai, direktor JP Vojvodinašume,
  • Jasmina Šrndić, rukovodilac korporativnih komunikacija kompanije LIDL.

Zrenjanin je bio prvi grad u ovoj godini od planiranih 10 gradova i opština, koji je prepoznao značaj ovog projekta i omogućio da se sadnice crvene ukrasne šljive u okviru kampanje „Zelena Srbija“ koja je organizovana 15. aprila, zasade u ulici Vojvode Petra Bojovića.

Tokom 2020. godine u okviru kampanje "Zelena Srbija" organizovana je sadnju u sledećim gradovima i opštinama: Apatinu, Somboru, Čačku, Šapcu, Beočinu, Surčinu, Vranju, Novom Bečeju, Baču i Zaječaru.

Partneri ovogodišnje kampanje “Zelena Srbija” su Javno preduzeće Vojvodinašume, OTP banka Srbije, kompanije Lidl I Telenor.

ambasada izraelaambasada kraljevine danskecolor media communicationsDirektorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost SrbijeJavno preduzeće “Vojvodinašume”lidlNj.E. Jahel VilanNj.E. Suzane ŠajnOTP banka SrbijeozelenjavanjePokrajinski sekretarijat za urbanizam i zažtitu životne sredinesadnja drvećatelenorzelena srbija