MAME, TATE I DECA: Kakvi su horoskopski znaci kao roditelji?

Zodijak otkriva kakvi su horoskopski znakovi kao roditelji.

Ovan

Ovnovi su energični roditelji. Od malena decu uče da je sport, rekreacija najbitnija stvar jer se deca tako pravilno razvijaju. Nesuglasice nastaju jer Ovnovi vole da komanduju ali ne slušaju druge. Tako je i sa decom. Ajde, požuri, možeš ti to itd. Ponekad može da se desi da dete nije predodređeno za sport, ali roditelj Ovan insistira na tome. Ključni momenat je da saslušaju drugu starnu tj. u ovom slučaju dete. Sa druge starne Ovan roditelj se uvek prema detetu postavlja kao prijatelj - nema onog suvoparnog roditeljstva i rečenica: "ja ti kažem", "pod mojim si krovom" itd. Deca će od njih uvek imati "vetar u leđa" kada su njihove ideje i želje u pitanju. Moderni su i svestrani roditelji koji uvek žele da njihova deca probaju nešto novo.

Bik

Bikovi su strpljivi roditelji. Jako su požrtvovani i nije im problem da svaku želju svog deteta ispune. Bitna im je materijalna sigurnost i to isto prenose na decu. Dok su mala oni kao stene stoje iza njih. Provešće sate i sate u kuhinji da im spreme njihov omiljeni obrok. Nikada se neće požaliti. Decu često nesvesno vezuju za kuću, stan odekle potiču i vezuju ih za novac, tj. stavraju im meterijalnu zavisnost. Kada dete poraste i hoće da ide svojim putem ponekad nastane problem. Bikovi uvek kruto gledaju samo svoju starnu priče. Ali kako vreme prolazi oni se opušatju i svoju decu puštaju da idu svojim putem.

Blizanci

Možda nisu najsavšeniji roditelji ali savako jesu najdruštveniji i njihov način odgajanja dece se zasniva na komunikaciji. Moderni su, lepršavi i nikada ne ograničavaju svoju decu. Kada se desi problem bilo koje vrste oni komunikacijom rešavaju problem. Nije im starno da decu ostave kod bake, deke, dadilje kako bi proveli divan vikend ili veče sa svojim prijateljima. Blizanci su generalno roditelji "budućnosti" prihvataju trendove, svojoj deci prepuštaju odluke, i nikada se ne mešaju u njihove živote i planove.

Rak

Rak je stvoren da bude roditelj! Osluškuju svoju decu i pre nego što oni portaže već im je servirano. Učiniće sve da dete nauče da je dom najsigurnije mesto i da je zagrljaj njihovo utočište. Od porodičnog doma stavraju oazu mira, sreće i radosti. Svoju smirenost i požtvovanje prenose na decu. Mogu da se osećaju bezvredno i odbačeno kada deca porastu i žele da napuste porodični dom.

Lav

To je ambociozan roditelji tu ambiciju prenosi i na dete. Priuštiće im sve najbolje od vrtića, škole, fakulteta do najsavšenije karijere. Uvek do poslednjeh daha bdi nad detetom i usmerava ga savetima, idejama i novcem. Nikada svoju decu neće vezivati za sebe a ona će uvek biti na prvom mestu čak će i tražiti savet od njih pa tek onda od drugih. Stvaraju neraskidivu vezu sa svojim potomcima.

Devica

Higijena, preciznost i dogovor je ključno u vaspitanju dece. Od malih nogu decu uče ovim stavrima. Ponekad zbog te svoje preciznosti deluju kao da su hladni roditelji ali to nikako nije tačno! Jako su nežni, senzualni i brižni. Njihova deca kada porastu su formirani ludi koji će retko izabrati pogrešan put u životu. Device roditelji se trude da deci usade sve bitne stvari u glavu kako bi kao stariji roditelji mogli mirno da "spavaju".

Vaga

On se teško odlučuje na roditeljstvo ali kada se se to dogodi dete i bračni drug su mu na prvom mestu. Dete od malena uči lepim stvarima i manirima. Odlazak u pozorište, kultura, umetnost je nešto sa čim dete vage odrtasta. Jako mu je bitno da dete bude lepo vaspitano i da ima visoko obrazovanje. Ulažu svu svoju energiju u obrazovanje i odrastanje deteta. Kako Vage ne mogu da budu same, ako se slučajno desi razvod ona odmah nalazi novog partnera koga uvodi u život svog deteta.

Škorpija

Svi roditelji vole svoju decu ali Škorpija to radi na poseban način! Njena ljubav je duboka, jaka i opsesivna. Dete vezuje za sebe i samo ona kao roditelj može da ga vaspitava i vodi kroz život. Iako je zaštitnički nastrojena nikada od svog potomka neće napraviti razmaženo dete. Već borca i požrtvovanog čoveka koji doslovno u svakoj životnoj situaciji ume da se snađe!

Strelac

Kroz roditeljstvo tj. rođenje deteta i sam postaje dete. Možda je jedini znak koji zna koliko je igra bitna za razvoj deteta. Zaista je opušten roditelj koji nikada ne viče na svoje dete ako padne i povredi se već je svestan da je i to deo odrastanja tj. igre. Trudi se da nikada ne ograničava svoje dete i da mu ne uskraćuje slobodu. Uči ga da je život velika igra i da svuda ima nepravde i da je obrazovanje jako bitno jer je to jedino što mu niko ne može oduzeti.

Jarac

On je tradicionlani roditelj. Dete uči poštenju, radu i poštovanju odraslih. Ceo svoj roditeljski život će posvetiti sticanju imovine i novca kako bi dete mogao finasijski da obezbedi. Strog je roditelj, ali i pravičan! Ponekad u toj jurnjavi za sticanjem može da se desi da zanemari emotivne potrebe deteta.

Vodolija

Uvek, ali uvek razume svoje dete. Daje mu potpunu slobodu u odlučivanju čak i kada je baš mali. Roditelj Vodolija je roditelj demokratije. Nikada se ne postavlja iznad detete već ga smatra sebi ravnim. Ispunjava njegove želje i razume njegove potrebe. Ono što je specifično kod Vodolije je to što nikada ni na jedan način neće kupovati ljubav deteta!

Ribe

To su najintuitivniji roditelji. Svom detetu na neki način čitaju misli. Konekcija Ribe roditelja i dece je ogromna. Kako su umetnički nastrojene tu svoju crtu prenose i na dete. Jako su brižni roditelji. Poštuju svoje dete i pokušavaju da nemaju granice kada je odnos u pitanju. Veoma su smireni roditelji i retko se ljute na svoje dete.

Izvor: Magazin.novosti.rs/Mlečni put
Foto: Ilustracija/Pexels.com

decahoroskoproditeljiroditeljstvo