VREME JE ZA GODIŠNJI ODMOR: Feng šui saveti za nezaboravno putovanje

Otpočela je sezona godišnjih odmora, pa nije na odmet znati nekoliko dobrih feng šui trikova koji su u vezi s putovanjima...

Znajući koliko je naša energija povezana sa okolinom u kojoj živimo ili radimo, veoma je važno da se dobro brinemo o našem domu ili kancelariji po feng šui principima.

Šta se, međutim, dešava ako odlučite da putujete? Kako možete održavati dobar feng šui u različitim privremenim mestima boravka?

Energija putnog prostora

Prvo, važno je znati da vi utičete na energiju prostora isto toliko koliko energija prostora utiče na vas. Dakle, brinuti se o svom unutrašnjem feng šuiju, da tako kažemo, je veoma važno, pogotovo kada nemate sigurnost vaše domaće energije da vas podrži i neguje.

Pod unutrašnjim dobrim feng šuijem mislimo na održavanje dobrog nivoa lične energije u svakom trenutku, posmatrajući vaše misli i emocije i uvek se odlučujući da ostanemo na svetloj i "osećajnoj" strani stvari.

Neka mesta u kojima se možda nalazite mogu imati veoma dobru energiju, a neka možda imaju veoma izazovan feng šui. Nadamo se da ćete morati da provedete vrlo malo vremena u sobama ili domovima sa lošim feng šuijem.

Prvi nivo dobrog feng šuija je samo čistoća na fizičkom nivou. Znate ono, stvarno čist prostor u odnosu na prostor koji samo izgleda čist ali ima prljavštinu u ormarima, podrumu ili ispod kreveta... To nije dobro, jer ne razbuđuje Či ili energiju. Dakle, fizički čist prostor je prvi očigledan izbor.

Čišćenje i održavanje

Ako imate izbor između iznajmljivanja različitih prostora, potražite čist i svež prostor kao apsolutnu obavezu, a ne lep dekor.

Neophodne stvarčice na putovanju

Nakon što imate više ili manje čiste temelje, uvek možete stvoriti dobru energiju sa malim "feng šui brzinskim" putnim asortimanom artikala.

To bi bile stvari koje će vam pomoći da izbrišete energiju, kao i da održavate dobru energiju oko sebe dok ste na putovanju.

- Par malih kristala je uvek dobra ideja kada ste daleko od kuće. Čisti kvarc i ružičasti kvarc su odličan izbor, kao i crni turmalin za zaštitu ili kianit za balansiranje. Ne zaboravite da povremeno očistite vaše kristale. Kristale možete koristiti i kao suptilni nakit/feng šui, tako što ćete in nositi u džepovima.

- Eterična ulja koja vam se najviše dopadaju uvek su dobar "feng šui brzopotezni" alat. Uvek nosite ulje lavande sa sobom da osvežite energiju tokom celog dana. Lavanda takođe ima jaka zaštitna svojstva. Istražite različita eterična ulja i pogledajte koji mirise najviše osnažuju vaše energetsko polje.

- Paljenje tamjana ili žalfije je dobra ideja za bilo koji prostor, ali možda nećete imati mogućnost da to uradite dok ste na putovanju. Međutim, čak i sprej sa dobrom mešavinom eteričnih ulja ili mirišljavi štapići mogu poslužiti da brzo pokupite negativnu energiju prostorije.

Ostanite na sigurnom osećajući energiju oko sebe i izbegavajte loše tačke

Vaš apartman ili hotelska soba mogu izgledati veoma lepo, ali mogu nositi zadržanu opasnu energiju što je loš feng šui. Jedini način da to otkrijete je vaš osećaj na prvu loptu - da li se osećate dobro ili se osećate loše? Ne dozvolite vašem umu da vas ometa u prvih par sekundi i osetićete stvari koje bi mogle biti skrivene i ne baš očigledne u vezi feng šuija bilo kojeg prostora.

Onda, naravno, naučite što više možete o dobrim osnovama feng šuija pre nego što otputujete i brzo ćete znati koja mesta su bolja za vas: od energije mesta blizu vode, pa do energije kuće u slepoj ulici.

Ako putujete sa svojim partnerom i brinete o održavanju snage vaše ljubavne veze, uvek je dobra ideja imati sa sobom malu fotografiju vaših najzabavnijih trenutaka, možda baš s proteklih putovanja. Fotografija može biti deo vašeg "feng šui " obaveznog putnog paketa i može vam pomoći da olakšate komunikaciju kada je to potrebno.

Izvor: Mojenterijer.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

energijafeng shuifeng šuigodišnji odmorhotelska sobaputovanje