BEZ ODLASKA U SALON: Tri domaća pilinga za savršena stopala

Pravi trenutak je da sredite zadebljalu kožu na petama.

Dobra stvar je što vam za to ne treba uvek kozmetičar, već možete da sami napravite domaće pilinge za stopala.

Kantarionovo ulje

Gruba koža stopala koja se peruta, posebno oko palčeva i na petama, nikako nije poželjna u toplim danima. Da je se rešite, pomoći će vam dva sastojka. Biće dovoljno da po kašiku šećera i kantarionovog ulja (najbolje domaćeg) pomešate u šoljici. Tom smesom istrljajte sopala, a to možete da uradite i dok se tuširate. Sva zadebljanja će nestati i koža će biti blistava i glatka. Pritom, neće vam trebati ni posebna krema za stopala jer će ih kantarionovo ulje nahraniti. Postupak ponavljajte jednom nedeljno, odnosno po potrebi.

Limun

Pete umeju da ispucaju i zbog predugog stajanja, i zbog nedovoljnog unosa vode, zbog gojaznosti, neudobne obuće... Koji god da je razlog, pomoći će piling od soka limuna. Pomešajte kašiku braon šećera, kašičicu soka od limuna, po kašiku meda i maslinovog ulja i sve lepo sjedinite. Lavor napunite mlakom vodom i držite desetak minuta noge u njoj da koža omekša. Onda stopala izmasirajte smesom koju ste napravili, pa isperite mlakom vodom.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće odlično deluje na našu kožu, pa i na kožu stopala. Od njega će pete biti baršunaste, a i pomoći će vam sa upornim gljivicama. U lavor sipajte mlaku vodu, pa dodajte šolju jabukovog sirćeta. Noge držite u vodi dok ne počne da se hladi, pa stopala obrišite mekim peškirom i isturpijajte ih. Na kraju ih namažite kremom po želji, najbolje onom sa pantenolom, aloe verom ili vazelinom i obujte tanje pamučne čarape.

Izvor: Zadovoljna.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

jabukovo sirćekantarionovo uljekremalimunpilingstopala