Svjetlana Radusin: Projekat "Unapređenje kapaciteta javnih službi u oblasti upravljanja otpadom u prekograničnom regionu" je od izuzetnog značaja za Republiku Srpsku

Otvarajuća konferencija projekta Unapređenje kapaciteta javnih službi u oblasti upravljanja otpadom u prekograničnom regionu“, koji se realizuje u okviru drugog poziva Intereg – IPA programa prekogranične saradnje Srbija-Bosna i Hercegovina održana je u petak, 28. maja 2021. godine, sa početkom u 12 časova u hotelu „Srem“ u Sremskoj Mitrovici.

Vodeći partner na projektu je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, a partneri su: Ministarstvo za prostorno planiranje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske iz Banja Luke, Republička uprava za inspekcijske poslove, Inspektorat Republike Srpske iz Banja Luke i Javna naučnoistraživačka ustanova institut za zaštitu i ekologiju Republike Srpske iz Banja Luke.

Svjetlana Radusin, pomoćnik ministra za prostorno planiranje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske tom prilikom je izjavila: 

„Ovo je projekat od izuzetnog značaja za Republiku Srpsku, koji će Republici Srpskoj omogućiti jačanje institucija u javnom sektoru, a za nas je to posebno značajno zbog toga što se radi o dva medija koji su u RS tek na početku da se urede, a to je upravljanje otpadom i otpadne vode. Kroz ovaj projekat ćemo da dobijemo laboratoriju, tj. da ojačamo naučnu instituciju koja se u RS bavi naučnim radom u ovoj oblasti zaštite životne sredine, a i Republičke inspekcije, i to su dve institucije na koje se mi u Ministarstvu koje je nadležno za zaštitu životne sredine u svom radu oslanjamo u velikom delu“.

građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske iz Banja LukeInspektorat Republike Srpske iz Banja Luke iJavna naučnoistraživačka ustanova institut za zaštitu i ekologiju Republike Srpske iz Banja LukeMinistarstvo za prostorno planiranjeotpadPokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredineRepublička uprava za inspekcijske poslovesmećeupravljanje otpadom