Srpsko narodno pozorište gost letnjih festivala

Najstariji srpski teatar, svoj put započeće već 9. juna kada će Pozornicu pod zvezdama uveličati predstava „Ko je ubio Dženis Džoplin?“ rediteljke Sonje Petrović. Ova hit predstava, rađena u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i OPENS-a, biće izvedena na krovu tržnog centra „Promenada“ od 20 sati.

Tartif, foto: Siniša Trifunović

Nekoliko dana kasnije, 13. juna, istu predstavu imaće priliku da pogleda somborska publika, u okviru tradicionalnog 28. i 29. Pozorišnog maratona, koji ove godine nosi naziv „Liberté, égalité, fraternité, solidarité!“, dok će 24. jun obeležiti gostovanje predstave „Deobe“ Dobrice Ćosića, u režiji Juga Radivojevića u Kruševcu, u okviru festivala „Vidovdanske svečanosti“.

Ko je ubio Dženis Džoplin, foto: V. Veličković

„Dženis“ na letnjoj turneji

Predstava „Ko je ubio Dženis Džoplin?“ nastavlja svoju avanturu u julu, na beogradskom 29. Belefu, na kom nastupa 2. jula. Iz prestonice putuje u Banjaluku, na Međunarodni festival pozorišta Teatar fest „Petar Kočić“ 2021. i biće izvedena 8. jula.

U drugoj polovini polovini jula, „Dženis“ igra na Ohridu, u okviru festivala „Ohridsko leto“. Dvadesetog julskog dana, na obali Ohridskog jezera publika će imati priliku da uživa u predstavi „Ko je ubio Dženis Džoplin?“. Za kraj, ove talentovane, mlade glumce put vodi i na „Viminacijum fest“ gde će igrati 25. avgusta.

Na daskama koje život znače – od festivala do festivala

Jedna od omiljenih predstava publike, „Tartif“ (Komično u klasičnom) autorski projekat Igora Vuka Torbice, rađenog u korpodukciji sa Narodnim pozorištem Sombor, odlazi 3. jula u Sofiju na međunarodni festival WORLD THEATRE IN SOFIA.

Samo nedelju dana kasnije, 10. i 11. jula Lorkine „Krvave svadbe“, u režiji Igora Vuka Torbice, biće izvedene na festivalu „Grad teatar“ u Budvi.

Deobe, foto: S. Doroški

„Deobe“ i „Velika depresija“ na Sterijinom pozorju!

Dve predstave Srpskog narodnog pozorišta, su se u takmičarskoj selekciji 66. Sterijinog pozorja. Predstava „Deobe“, u režiji Juga Radivojevića biće izvedena 19. juna, dok će „Velika depresija“ reditelja Marka Čelebića biti odigrana 21. juna. Pod sloganom „Zlu vremenu, uprkos“ ovogodišnje Sterijino pozorje biće održano od 18. do 26. juna.

Krvave svadbe, foto: S. Doroški

 

dramafestivalSNP