Novi Sad za početnike: Prijavite se za besplatnu tematsku turu “Novosadske kafane i poslastičarnice”

Pozivamo sve Novosađane, goste, turiste i sve koji žele da nauče nešto više o istoriji Novog Sada, kroz projekat “Novi Sad za početnike” koji organizuje Udruženje INSTITUT ZA EVROPSKE VREDNOSTI, uz finansijsku podršku Gradske uprave za privredu Grada Novog Sada i medijsku podršku Kompanije Color Media Communications, da se prijave za sledeću turu "Novosadske kafane i poslastičarnice" koja će se održati u subotu, 26.06.2021. godine, s početkom u 18 časova. Mesto sastanka i polaska u obilazak biće u centru grada na Trgu slobode. 

Ove subote upoznaćemo se starim kafanama – nekadašnjim centrima političkog, kulturnog, društvenog života, ali i mestima za zabavu i dokolicu, kao i sa poslasičarnicama koje predstavljaju slatku stranu istorije Novog Sada. Istaknute kafane tako i ovde, kao i u drugim gradovima, postale su značajan deo istorije: Zeleni venac, Grand hotel Majer, Kod kraljice Jelisavete, Gambrinus, Bela lađa, Kamila, Lipa… U njima se veselilo, plesalo uz muziku, ponekad i tuklo, uvek mirilo, održavale su se predstave i kulturne priredbe.

Brojne poznate ličnosti volele su u lokalnim kafanama da popiju češko ili mađarsko pivo, probaju šniclu koja je veća i od tanjira, sastavljaju pesme i himne, sučeljavaju političke stavove. Iako je većina njih davno izgubila bitku i više ne služe goste, njihove priče ostaju da žive u ovom gradu. Iskoristite jedinstvenu priliku da otkrijete nove činjenice o najvećem gradu u Vojvodini i prijavite se za besplatnu vođenu turu što pre, jer su mesta ograničena.

Za prijavu i sve dodatne informacije obratite nam se putem mejl adrese: ivana.rajinac.cpg@gmail.com

Tematske ture, sa početkom od 18.00h trajaće 60 minuta, a publiku će sa zanimljivom istorijom Novog Sada upoznati turistički vodić Biljana Milošević.

Biljana Miloševićcolor media communicationsgrad novi sadnovi sad za početnikeNovosadske kafane i poslastičarnicetematske turističke tureturistička turaturistički vodičzanimljiva istorija novog sada