JOGURT DIJETA: Bez puno odricanja topi kilograme i izbacuje nataložene toksine

Ukoliko želite da stanjite struk u tome će vam pomoći jedan zdrav napitak - jogurt. On je glavna namirnica ovog načina ishrane koji se sprovodi samo tri dana.

Sve prednosti jogurt dijete

Delovanje jogut dijete temelji se na blagodetima probiotičkih jogurta koji podstiču zdravlje crevne flore. Hrana se zahvaljujući njima brže vari, pa se tako i iz tela izlučuju toksini. Kada se hrana temeljno vari, poboljšava se i zdravlje creva, a samim tim i opšte zdravlje organizma.

Tokom primene ove dijete, preporučuje se da se dnevno popije do 2 litre jogurta. Uz jogurt se može jesti sveže voće, povrće i meso.

1. dan

Za doručak pojedite salatu od krastavaca začinjenu jogurtom. Ili čašu voćnog jogurta s kašikom pahuljica po želji.

Za ručak ispecite piletinu na maslinovom ulju, a kao prilog pojedite dva paradajza i jogurt. Takođe, za ručak možete da izdinstate papriku ili tikvicu na kašičici maslinovog ulja, pomešajte sa 50 g pirinča i dodate malo soli i bibera.

Umesto dezerta uzmite jogurt sa svežim voćem.

Za većeru pripremite sebi: iseckanu šargarepu, jabuku i 50 g šunke propržite na kašičici maslinovog ulja i prelijte čašom nemasnog jogurta. Ukoliko vam se više viđa, možete pomešati bobičasto voće s jogurtom i uživati u slasnoj večeri.

2. dan

I ovog dana za doručak iseckajte krastavac na kockice, prelijte čašom nemasnog jogurta i dodajte malo soli i bibera.

Za glavni obrok iseckajte 150 g ćurećeg filea na kockice, dodajte soli i bibera i propržite na maslinovom ulju. Ubacite iseckane šampinjone (50g), paradajz i papriku a kada povrće omekša, dodajte čašu jogurta.

Druga varijanta za ručak mogu biti na maslinovom ulju prodinstane pečurke i pirinač.

Pre spavanja, pojedite dve šargarepe i jogurt. Ili jednu kašiku šumskog voća prelijte sa dve čaše jogurta.

3. dan

Za doručak, pomešajte čašu jogurta, oljuštenu i iseckanu jabuku, malo cimeta i dodajte malo soli i bibera.

Za ručak, oko 150 g filea oslića ispecite na grilu i napravite salatu od jogurta, iseckanog krastavca i malo senfa.

A pred spavanje, tj za večeru, obarite 100 g testenine, dodajte iseckanu papriku i kuvano jaje, pa sve zajedno prelijte jogurtom.

Ovu dijetu ne smete držati duže od tri dana kako ne biste oštetili organizam. Nakon tri dana se vratite normalnoj ishrani, a ako želite da ponovite, sačekajte tri nedelje.

Izvor: Hellomagazin.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

crevna floradijetadijetejelovnikjogurtjogurt dijetamršavljenjetoksinivarenjevišak kilogramavoćevoćni jogurt