KUPLJEN NAJSKUPLJI KVADRAT U SRBIJI: Košta 9.721 evra i nalazi se u Beogradu na vodi

Najskuplji kvadrat stambenog prostora u drugom kvartalu ove godine kupljen je kompleksu "Beograda na vodi" po ceni od 9.721 evra, navodi Republički geodetski zavod u izveštaju sa tržišta nepokretnosti za drugi kvrtal 2021.

Najmanja cena stambenog kvadrata u "Beogradu na vodi" bila je 2.598 evra.

Drugi stambeni kompleks u Beogradu sa najvišim cenama bio je "West 65" na Novom Beogradu, gde je najskuplji kvadrat plaćen 4.733 evra.
Ukupan obim novčanih sredstava na tržištu nepokretnosti u drugom kvartalu 2021. iznosio je blizu 1,6 milijardi evra, što predstavlja povećanje od dva puta u odnosu na isti kvartal prethodne godine, odnosno od 1,6 puta u odnosu na drugi kvartal 2019. godine.

Obim prometa u drugom kvartalu 2020. godine bio je manji, što se odrazilo i na količinu novca na tržištu, navedeno je u izveštaju.

Najveći udeo u ukupnim novčanim sredstvima imao je promet stanova - 57 odsto, stambenih objekata - 10 odsto, građevinskog zemljišta - osam odsto, poslovnih prostora - pet odsto, poljoprivrednog zemljišta - tri odsto i drugo.

U drugom tromesečju javni beležnici i osnovni sudovi su RGZ - u dostavili 48.528 ugovora, što je nešto više od 16.170 ugovora mesečno.

Izvor: Tanjug
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

beograd na vodinajskuplji kvadratnekretninaposlovni prostorRepublički geodetski zavodstambeni objekatstantržište nekretninaWest 65