NADMETANJE TRAJALO ŠEST DANA: Podgoričanka pobednica takmičenja u ležanju

Pobednica takmičenja u ležanju je Podgoričanka Dubravka Aksić. Nikšićanin Nikola Bošković je kavaljerski ustao pet minuta pre nje, a njegov sugrađanin Marko Vučković, dva sata ranije, kako prenose "Vijesti".

Mada je oboren rekord od 117 sati ležanja, ipak je kiša naterala takmičare da ustanu ranije nego što su planirali. Nikola i Marko su otkrili tajnu da su mnogo ranije predlagali Dubravki da svi zajedno ustanu i podele nagradu, ali je uporna Podgoričanka rešila da izdrži do kraja i bude jedini pobednik jedinstvenog takmičenja u Evropi koje je u etno selu "Montenegro" u Breznima u Pivi, održano po deseti put.

- Zaista je bilo teško, posebno od tri sata noćas kada je počela jaka kiša. Bilo je hladno, mada smo se pokrili dodatnim ćebadima i prostirkama. Inače nam je bilo dosadilo i postalo nam je bilo naporno da ležimo, ali prizivali smo kišu da ona presudi, kao što se i desilo. Da nije bilo kiše sigurno bismo još ostali - navodi Dubravka u izjavi za "Vijesti".

U Podgoricu se, kako što je i obećala koleginicama, vraća sa nagradom od 350 evra, jer su organizatori takmičenja, braća Blagojević, odlučili da povećaju prvobitno obećani iznos nagrade.

Pobednica priznaje da se više nikada ne bi prijavila za ovakvo takmičenje jer je shvatila da uopšte nije lako neprekidno ležati, kao i da će se odsad mnogo manje izležavati.

Vicešampion, Nikola Bošković, ipak, i dalje tvrdi da muškarci mogu duže da se izležavaju od žena, ali da je želeo da bude džentlmen i da je malo strahovao za svoje zdravlje. I on najavljuje da će posle ovog iskustva mnogo manje ležati.

Jedan od domaćina takmičenja, Radonja Blagojević, naglašava da i pored novine u ovogodišnjem nadmetanju, da takmičari mogu svakih osam sati da odu do toaleta, nije očekivao da će čak njih troje izdržati da leže šest dana.

- Svaka im čast! Ja bih radije kopao 120 sati, nego ležao - tvrdi Radonja.

Nikola i Marko su kao utešnu nagradu dobili vikend u etno selu koje će moći bolje da upoznaju, ali i da obiđu javor ispod čije krošnje su ležali šest dana.

Izvor: Vijesti/RTS
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

ležanjepodgoricatakmičenje u ležanju