POŠTUJE SVE PROPISE: Stefan Đurić Rasta bi uz dobro vladanje do kraja godine trebalo da bude oslobođen kućnog pritvora

Reper Stefan Đurić Rasta pre nešto više od mesec dana počeo je da nosi nanogicu, te zvanično služi kaznu od godinu dana kućnog pritvora koju je dobio nakon što je sklopio sporazum o priznanju krivice za posedovanje narkotika za ličnu upotrebu.

Rasta se, kako je rekao izvor blizak reperu, brzo prilagodio kućnom pritvoru, posvetio se porodici i poslu. Reper bi uz dobro vladanje nanogicu bi trebalo da skine već krajem 2021. godine, kada osluži dve trećine kazne.

- Rasti je stavljena nanogica pre nešto više od mesec dana, on je već duže vreme u kućnom pritvoru. Radi, ide napolje, normalno funkcioniše u periodu kada mu je to dozvoljeno po zakonu. Dok ima nanogicu ne želi da se provlači u javnosti, već da se posveti sebi, pa radi i provodi vreme sa ćerkom i podicom - rekao je izvor blizak reperu.

- Trebalo bi krajem godine da skine nanogicu, još četiri, pet meseci, koliko ukupno treba da mu traje kazna posle vremena koje je proveo u pritvoru. Uz dobro vladanje to je dve trećine kazne, on je bio u pritvoru četiri meseca i to bi trebalo još četiri meseca da traje, ukupno osam meseci. Kazna zavisi od toga i da li Rasta tokom kućnog pritvora ima dobro vladanje i da li se pridržava dogovora iz sporazuma, što je u prethodnih mesec dana bio slučaj - dodao je izvor.

Podsetimo, reper je neko vreme je proveo u pritvoru zbog posedovanje narkotika. On je priznao da je drogu koja je u oktobru pronađena kod njega držao za ličnu upotrebu i sklopio je sporazum o priznanju krivice na osnovu kog je postignut dogovor da bude kažnjen sa godinu dana kućnog zatvora.

- Stefan Đurić je nagodbu sklopio s Višim tužilaštvom u Beogradu, koje je vodilo istragu protiv njega i Luke B. zbog trgovine drogom. Međutim, kako nije bilo dovoljno dokaza da je drogu držao radi dalje prodaje, a on je priznao da je držao radi sopstvene upotrebe, sklopljen je sporazum o priznanju krivice, na osnovu kog je dogovoreno da bude kažnjen sa godinu dana kućnog zatvora - rečeno je ranije tim povodom.

Izvor: Telegraf.rs
Foto: stefanrasta/Instagram

kućni pritvornanogicareperstefan đurić rasta