SAMO DA JE ŽIV I ZDRAV, VIDIMO SE U SUDNICI: Milena Radulović prokomentarisala odluku suda da Mika Aleksić bude u kućnom pritvoru

Mika Aleksić nastaviće pritvor u svojoj kući uz nadzor elektronske nanogice, posle osam meseci koliko je proveo u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu zbog optužbi Milene Radulović, Ive Ilinčić i još nekoliko devojaka za seksualno uznemiravanje.

- Samo da je živ i zdrav, vidimo se u sudnici - poručila je kratko glumica Milena Radulović.

Ona je tim rečima prokomentarisala odluku Apelacionog suda u Beogradu da ukine pritvor vlasniku škole glume Miroslavu Miki Aleksiću.

Prema optužnici, učitelj glume Miroslav Mika Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Klupko užasa počelo je da se odmotava kada je glumica Milena Radulović u ispovesti za "Blic" otkrila da ju je silovao učitelj glume kada je imala 17 godina. Kako je tada ispričala, to se nije desilo samo jednom. Milena Radulović ispričala je da su ona i nekoliko devojaka, od kojih su neke maloletne, prijavile policiji da ih je silovao ili seksualno uznemiravao.

- Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se - ispričala je Milena tada.

Nakon nje, još jedna hrabra mlada glumica, Iva Ilinčić svedočila je o svom strašnom iskustvu. Kako je rekla, ona nije bila silovana, ali ju je Aleksić seksualno zlostavljao. Šest godina ona je o tome ćutala.

- Bukvalno nikome nisam rekla. Ni mami, ni tati, ni sestri, ni tadašnjem dečku, sadašnjem... Nikome. Ne znam kako to da objasnim. Stidela sam se, preuzela sam njegovu sramotu, osećala sam se kao saučesnik. Bila sam mala, nisam shvatala da nisam saučesnik, već žrtva jednog izrazito inteligentnog čoveka koji je stalno govorio da me zna u dušu. I stvarno me je znao. On je imao isti sistem sa svakom žrtvom, znao je kako da se približi i koliko god ti kod kuće smišljaš šta ćeš mu reći, sledeći put kada te napadne, plašiš se i vraćaš se, jer ne želiš da izađeš iz svoje grupe... Dokle to ide? Ne želiš da on misli loše o tebi. Ne želiš da on misli da nisi spremna da uradiš sve za njega. Konstantno postavlja stvari da ti je dao ceo svet na dlanu, ponavlja "ja sam vama potreban, ne vi meni", a mi kao mantru to slušamo 10 godina - ispričala je Iva Ilinčić.

Izvor: Blic.rs
Foto: mileena_radulovic/Instagram

Apelacioni sud u BeograduIva IlinčićMika AleksićMilena RadulovićMiroslav Mika Aleksićnanogicapritvorseksualno uznemiravanjesilovanjetop_slider