Tribina "Niste sami" sutra u Novosadskom kulturno-obrazovnom krugu

Druga tribina u ovoj godini u okviru kampanje “Niste sami” koja za cilj ima prevazilaženje predrasuda prema mladim osobama sa problemima mentalnog zdravlja i invaliditetom, održaće se sutra u prostorijama Novosadskog kulturno-obrazovnog kruga.

Kampanja “Niste sami” počela je u oktobru 2018. godine, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije. Tokom te godine kampanja je realizovana u okviru šest tribina u šest gradova Srbije, dok smo tokom 2019. godine održali 12 tribina.

U 2020. godini sa kampanjom “Niste sami” obilazili smo srednje skole i obraćali se direktno onima koji su ciljna grupa kampanje, a to su mladi ljudi, u ovom slučaju, srednjoškolci. Održali smo ukupno sedam tribina.

Sa kampanjom nastavljamo i u 2021. godini.

Na tribini će se obratiti:

- Dobrila Marković, predstavnik OPENS -a
- Natalija Lazić, pozorišni producent, majka devojke sa autizmom,
- Bojana Božić, dizajner odeće, tekstila i enterijera, poslednjih par godina uspešno se bori sa anksioznim poremećajem i depresijom
- Aleksandar Plavšić, predstavnik Centra "Srce"

Tribinu organizuju kompanija Color Media Communications i Udruženje za kulturu, turizam i medije Petrovaradin medija, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, Grada Novog Sada - Gradske upravu za zdravstvo i kompanije Telekom Srbija.

Aleksandar PlavšićBojana Božićcolor media communicationsDobrila Markovićministarstvo za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanjanatalija lazićNiste samitribinaUdruženje građana Petrovaradin media