MINISTAR STEFANOVIĆ KONTROLISAO JE MOJE ULASKE U SRBIJU: Severina tvrdi da je Milan Popović vodio detaljnu evidenciju o njenom kretanju

Severina Vučković navodi da je u godinama nakon rođenja deteta njen bivši partner Milan Popović na svaki mogući način pokušavao da kontroliše nju kao majku.

Tvrdi da joj je pretio oduzimanjem deteta i da je doživljavala razne neprijatnosti na granici Crne Gore, ali i Srbije. Severina kaže i da je po nalogu Nebojše Stefanovića proveravan njen ulazak iz Hrvatske u Srbiju.

- Pune četiri godine, svaki put kada bih išla s detetom u Srbiju, granična policija bi nekog morala nazvati. Srpski ministar policije Stefanović lično je nalagao moju proveru kada ulazim s detetom, valjda kako bi Milan vodio evidenciju o mom kretanju. Dakle, 2013. počinje potpuna kontrola mene kao majke. Shvaćam da neće ići kao što sam se nadala, ljudskim dogovorom, nego da trebam svu podršku i pomoć sistema za zaštitu dece i porodice - rekla je Severina u potresnom intervjuu za H-Alter.

Slično se dešavalo na granici sa Crnom Gorom.

- Ponovo uplašena da dete vodim van Hrvatske, krećem na put bez deteta, koje ostaje s mojom mamom. Na crnogorskoj granici, za to imam sedam svedoka, 30. decembra 2013. u 21 h carinik prilazi našem kombiju i pita: "Gde vam je dete?" Ironično mu odgovaram da ga potraži u gepeku, što on doslovno i čini. Ljutito odlazi i nekoga zove. Nije prošlo pet minuta primam od Milana poruku: "Severina, gde mi je dete? Ostavila si ga samog, prijaviću te socijalnoj službi i tužiti te." A ujutru, na Novu godinu, radnice CZSS-a Maksimir došle su proveriti jesam li dete od godinu i po dana ostavila samo u kući. Na Milanov poziv. Moja mama im otvara vrata. Tada sam shvatila da on ne preza ni od čega. Tom sačekušom i njegovom naslovnicom u ženskom nedeljniku Glorija, u kojem me blatio kao majku na 12 stranica, počinje ono što mi je i najavio u Dubrovniku, a blaćenje traje na nivou sistema - rekla je Severina za pomenuti medij.

Severina je u intervjuu takođe pričala o nereagovanju hrvatskog sistema, te o potkupljenim sudijama i zaposlenima u centrima za socijalni rad.

Pevačici je, inače, nakon nekoliko godina mučne i teške borbe vraćeno starateljstvo nad sinom, odnosno ona i otac deteta će nadalje moći da dele brigu o detetu.

Izvor: Nova.rs
Foto: severina/Instagram

hrvatska pevačicakontrolamilan popovićnebojša stefanovićseverinasin aleksandarstarateljstvo nad sinom